Saját KB bal
Saját KB jobb

Vigyázz, szúnyogok! A bőrférgesség egy csípéssel terjed

A várva várt tavasz beköszöntével ébred a természet, és ezzel együtt a számunkra és kutyáink számára kevésbé kedves, betegségeket terjesztő élősködők is aktívabbá válnak. Hazánkban elsősorban a kullancsok és a szúnyogok jelentenek veszélyt. Ez utóbbi pedig nem csak a szívférgesség, hanem a bőrférgesség kórokozóját is terjeszti.

A szívférgesség kórokozójának, a Dirofilaria immitisnevű élősködőnek közeli rokona a bőrférgesség kórokozója, a Dirofilaria repens. A két kórokozó sok mindenben hasonlít, például életciklusukban, illetve abban, hogy mindkettő a szúnyogok csípése által jut be a szervezetbe. A bőrféreg mikrofiláriákat juttat a vérbe, amelyek a fertőzött állatról – szintén a szúnyog közvetítésével – más állatokra és akár emberre is átkerülhetnek.

elanco bőrférgesség

Mivel a fertőzés terjedéséhez a szúnyog vérszívása szükséges, ezért kulcsfontosságú, hogy ezt megakadályozzuk. Erre olyan külső élősködők elleni készítmények használatával van jó esélyünk, amelyek egyrészt védelmet nyújthatnak a szúnyogok ellen, másrészt pedig nem engedik, hogy a csípés végbemenjen. Ez utóbbi tulajdonságot a távoltartó, azaz, táplálkozás ellenes hatású készítményektől várhatjuk. Ezek esetében a hatás kifejtéséhez nem szükséges, hogy az élősködő vért szívjon. Ha pedig nincs vérszívás, akkor nincs fertőzés sem.

Az Advantix® spot-on rácsepegtető oldat érintkezés útján fejti ki hatását. Ez azt jelenti, hogy a vérszívóknak nem kell megcsípnie a kutyát ahhoz, hogy a szer hatni tudjon. Rendszeres alkalmazás mellett megakadályozhatja a szúnyogok vérszívását.

A kutya bőrére cseppentett Advantix® spot-on rácsepegtető oldat egyszeri alkalmazással akár egy hónapon át védelmet nyújthat szúnyogok, kullancsok, bolhák és lepkeszúnyogok ellen is.

Az Advantix® spot-on rácsepegtető oldat használata előtt olvassa el a mellékelt tájékoztatót és kérje ki állatorvosa tanácsát.


(X) Támogatott tartalom. PM-HU-21-0108
Az Advantix, az Elanco és az átlós sáv védjegyek, melyek az Elanco vagy leányvállalatainak birtokában vannak.
Forrás: Kedvencem és Én
Képek: Photo by Sebastian Coman Travel from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...