Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Kutyapárna utazáshoz házilag

Mivel együtt megyünk mindenhová, kutyáinkat természetesen az utazásainkra is magunkkal visszük. Meg a tápot, a takarót, a játékokat, a ruhát és persze nem hiányozhat az otthon kényelmét nyújtó kutyapárna. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de velünk gyakran megesik, hogy a sok holmi mellett ez utóbbi már nem fér be a kocsiba.

Martha Stewart erre is kitalált egy jó kis csináld magad megoldást! Ez a gyorsan és olcsó alapanyagokból elkészített kutyapárna szuper ötlet, mivel összehajtva kis helyen elfér, ráadásul nagyon kényelmes. Puha, könnyű és mosógépben is mosható.

kutyapárna martha stewart

Szükséged lesz az alábbi kellékekre:

Varrógép

2 db ugyanakkora törölköző

Poliészter kabátbélés

Nagy varrótű

Hímzőfonal

Elkészítés

Kifordítva varrd össze a törölközők hosszanti oldalait, majd fordítsd vissza színére. Így egy csövet kapsz.

Vágj ki két réteg bélésanyagot a törölköző méreteinél 3-3 cm-rel kisebbre (ha mondjuk 40 cm x 60 cm törölközőkkel dolgozol, akkor vágj két db 37 cm x 57 cm téglalapot).

kutyapárna diyAz egymásra helyezett bélésanyag téglalapokat húzd be a törölközők közé, igazítsd el, hogy ne gyűrődjön. Ha szükséges, tűzd meg gombostűvel, majd varrd be a két rövidebb véget.

Azért, hogy a rétegek ne gyűrődjenek és ne mozduljanak el, 5-15 cm távolságra, minden irányban össze kell ölteni a rétegeket. Két szál hímzőfonallal szúrj át egyik oldalról, majd vissza, és a két fonalvéget csomózd meg, majd vágd le. Ezt ismételd addig, amíg egyenletesen el nem helyezted az összes kis csomót és a kutyapárna stabilan tart, nem csúsznak el a rétegek.

kutyapárna
Forrás és képek: Martha Stewart Crafts; Indexkép: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...