Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Kényeztető téli recept

Gasztrokutya rovatunkban egészséges és ízletes otthon elkészíthető recepteket mutatunk be, amelyek után Kedvencünk garantáltan megnyalja minden ujját!

Az alábbi recept inkább a kényeztető kategóriába tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egészséges. Sok ízletes hús és egészséges, rostban gazdag zöldségek alkotják, szuper finomság, ha a hideg télben szeretnél valami igazán tápláló és vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag finomságot készíteni Kedvencednek.

Mielőtt otthon készített menüvel táplálnád a kutyád, kérd ki az állatorvos tanácsát a napi kalóriaszükséglet és a megfelelő tápanyagbevitel kiszámításához.

Hozzávalók

500 g darált marhahús

1 brokkoli

1 körte

1 ek. olívaolaj

1 maréknyi rukkola

1 kevés petrezselyemzöld

brokkoli recept

Elkészítés

Ez a recept igazán egyszerű, és körülbelül 30 perc alatt elkészül.

Serpenyőben egy kevés vízen párold készre a marhahúst, néha keverd meg. Közben szedd rózsáira a brokkolit, a szárát szeleteld fel és főzd meg, de ne főzd túl (5-10 perc).

A körtét, a petrezselyemzöldet és a rukkolát darabold fel, majd az elkészült brokkolival és az olívaolajjal együtt robotgépben pürésítsd. Ha nincs robotgéped, akkor a körtét és a megfőtt, kihűlt brokkolit vágd apróra, a petrezselymet és a rukkolát pedig aprítsd fel konyhakéssel. Így az olaj és esetleg egy kevés meleg víz hozzáadásával villával vagy krumplinyomóval már lehet pürésíteni.

Hűtsd le a darált húst és keverd el a zöldségpürével.

Voilá! A vacsora tálalva.

Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Herrchen Kocht. Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...