Saját KB bal
Saját KB jobb

Így választhatsz jó babakocsit

Bár lehet, hogy az az élénk színű babakocsi jól néz ki a kirakatban, és szívesen sétálnál ezt tologatva a parban, miközben a gyermeked alszik, de itt most nem te vagy a hangsúlyos. A kisbabádnak csakis az fontos, hogy az általad választott babakocsiban kényelmesen és nyugodtan tudjon szunyókálni.

Az a jó, ha már az újszülött kortól használható

Az újszülötteket az első pár napban nem igazán szabad kivinni, mivel ilyenkor még a legkisebb levegőmozgástól is begyulladhat a szemük, és meg is fázhatnak. Utána viszont szép fokozatosan hozzá lehet őket szoktatni a szabad levegőn történő sétához.

Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy egy olyan babakocsit válassz, amelyet már újszülött kortól lehet használni. Vagyis olyat, amelynek a hordozója kényelmes, strapabíró, de egyben könnyen hordozható, mint ahogy az a Babakocsi Mánia Dada Paradiso szettjeinél is megfigyelhető.

Ezenkívül fontos még, hogy a mózeskosara tágas és kényelmes legyen, hiszen csak így tud majd teljesen vízszintben pihenni, ami jót tesz a gerincének.

Ha már tud ülni a baba

Ha a gyermeked elérte azt a kort, amikor már tud ülni, akkor használatba vehetitek a babakocsi sportrészét is. Fontos, hogy ennek a háttámlája és a lábtartója is állítható legyen, mivel, ha a gyermek elalszik a babakocsiban, akkor így kényelmesen tud majd pihenni. 

Amennyiben pedig még a sportrész többpontos biztonsági övvel és kapaszkodóval is el van látva, akkor a gyermekedet teljes mértékben biztonságban tudhatod.

Egyéb tényezők, amelyre nem árt odafigyelned

A fentebb felsoroltakon kívül fontos még, hogy a babakocsi váza legyen erős, és strapabíró szerkezetű legyen, de mindeközben könnyen lehessen szállítani vagy összecsukni. Ez ugyanis nagyban megkönnyíti majd a mindennapokat.

Továbbá érdemes még arra is odafigyelned, hogy olyan babakocsit válassz, amelynek a tartozékait úgy helyezed, ahogy csak szeretnéd. Ha például szembe süt a nap, akkor menetiránynak háttal. Ha viszont szeretnéd, hogy a babócád is nézelődhessen, akkor menetiránynak szembe.

Ami pedig a kerekeket illeti, elengedhetetlen, hogy fékezhetők legyenek, alkalmazkodjanak a rosszabb kivitelezésű útviszonyokhoz, és könnyen lehessen velük kanyarodni. De egyébként biztosítsák a kisbabád nyugodt utazását.

Végül pedig még annyit említenénk meg, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor egy olyan babakocsit választasz, amelyben nagy tárolórész van, mivel ez nagyban megkönnyíti majd a bevásárlást, vagy épp azt, hogy mindig kéznél legyen az, amire éppen szükséged van. 

A babakocsi tartozéka

A pelenkázótáska egy rendkívül hasznos tartozék, mivel nagyszerűen el lehet tárolni benne a pelenkákat, a cumisüvegeket, a popsikrémet, a textilpelust, a cumit, és az egyéb olyan kellékeket, amelyekre a séta során szükség lesz.

Válassz körültekintően babakocsit, hiszen sok éven át fogod majd használni!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...