Saját KB bal
Saját KB jobb

Tréningfalat házilag – egyszerű és ízletes recept

A tréningfalat ideális esetben picike, finom, nem túl száraz, de nem is lesz tőle tiszta ragacs a kezünk. Persze, érdemes a feladatokhoz és a környezethez mérten más és más jutalmakkal dolgozni. Ezt az egyszerűen elkészíthető falatot inkább a hétköznapi tréningekhez javasoljuk. Nem a legnehezebb kutyaiskolai kihívásokhoz. Előnye, hogy nagy mennyiségben előre elkészíthető, a bolti falatokhoz képest nem túl drága, és akkorára daraboljuk, amekkorára tetszik.

Lássuk, a házi tréningfalat hozzávalóit:

2 és fél csésze teljeskiőrlésű liszt (használhatunk hajdina vagy rizs lisztet is)

2 nagyobb tojás

2/3 csésze sütőtök püré (édesburgonya, cékla, sárgarépa vagy ezek vegyesen is használhatók)

3 ek. natúr, kutyáknak való mogyoróvaj

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba és keverjük el alaposan. Használhatunk mixert is, de ha villával dolgozunk, megvan a tricepsz erősítés is.

A püré elkészítéséhez főzzük vagy pároljuk meg a megtisztított, felkockázott zöldséget, majd villával nyomkodjuk össze, vagy használjuk botmixert a pürésítéshez. Kapható konzerv sütőtökpüré is, illetve az állateledel boltokban kapható konzerv zöldségkészítménnyel is dolgozhatunk, ha nem szeretnénk a pürésítéssel bajlódni.

Dolgozzuk össze a hozzávalókat, amíg homogén, jól formázható masszát kapunk. Szükség esetén egy kis vízzel lágyíthatjuk, egy kis liszttel keményebbé tehetjük a tésztát. Fontos, hogy jól nyújtható állagú legyen, mert vékonyra kell kinyújtani.

Ha kinyújtottuk, késsel vagy derelyeszaggatóval vágjuk a kívánt méretűre. Az így elkészült falatokat sütőpapírral bélelt tepsin süssük 20-30 percig, 170 °C-ra előmelegített sütőben.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://thewoksoflife.com/barleys-first-weeks-and-homemade-puppy-training-treats-1/; Kép: Photo by Matheus Bertelli: https://www.pexels.com/photo/dog-wearing-a-bandana-16652372/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...