Saját KB bal
Saját KB jobb

Zsófia Sarolta királyné és a pomerániai törpespiccek igaz története

A Bridgerton sorozat nemrég debütált prequeljében bepillantást nyerhetünk a nagy népszerűségnek örvendő Zsófia Sarolta királynő karakterének előéletébe. A nézői várakozásoknak megfelelően a korábbi részek sztárjai, a pomerániai törpespiccek is szerepet kapnak.

Bár a Bridgerton sorozat nem feltétlenül történelmi hitelességéről híres, Sarolta és a pomerániai kiskutyák iránti szeretete valós alapokon nyugszik. Sőt mi több, a mecklenburg-strelitzi hercegnőnek köszönhető, hogy a brit királyi családban hagyományos a kutyák iránti rajongás. Gondoljunk csak a közelmúltban elhunyt II. Erzsébet királynőre és corgijaira.

Zsófia Sarolta és a pomerániai kutyák
Zsófia Sarolta és törpespicc kutyája Gainsborough festményén – Forrás: Wikipédia

Körülbelül hasonló lehetett a viszony Sarolta és a pomik között is. Bár a sorozatban úgy mutatják be, hogy a királyné a férjétől kapta az első kutyáját, egyfajta kárpótlásul a meghiúsult házasélet miatt, a valóságban Sarolta már fiatal korában a kutyák bűvöletében élt. Csakúgy, mint Erzsébet. Amikor 17 évesen elhagyta otthonát, hogy férjhez menjen, két kedves pomerániai törpespicce is vele tartott. Így nemcsak a királyi kutyarajongást, de magát a fajtát is ő honosította meg a ködös Albionban. Szeretete a kedvencei iránt később sem csökkent, így valószínűsíthető, hogy „nyomorult kis nyuszinak” sem hívta volna egyik kutyáját sem – a filmbeli karakterrel ellentétben.

Érdekesség még a sorozattal kapcsolatban, hogy a Bridgertonban szereplő, Sarolta kutyáit alakító összes törpespicc korábbi mentett kutyus. Jane, Mini, Polly, Spy és társaik összes bevétele pedig egy olyan jótékonysági szervezetet támogat, mely állatjóléti és állatvédelmi egyesületeket és tudományos kutatásokat is finanszíroz.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/queen-charlotte-pomeranians; Kép: Photo by Fredson Silva: https://www.pexels.com/photo/brown-pomeranian-dog-sitting-on-the-ground-8619471/; By Thomas Gainsborough – https://www.royalcollection.org.uk/collection/401407/queen-charlotte-1744-1818, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9914326
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...