Saját KB bal
Saját KB jobb

Szuperzöld tavaszi kutyakeksz recept

Tavasszal minden szuperzöld, szinte kicsattan a természet az egészséges zöld színtől. Talán nem véletlen, hogy éppen ilyenkor jön jól az immunrendszernek is egy kis löket. Amelyet a friss, harsogó zöld növényekben található vitaminok és ásványi anyagok meg is adhatnak.

Az alábbi szuperzöld recept alapján készült kekszek ráadásul a kutyák rossz leheletével is felveszik a harcot. Így nem csak a boldog farokcsóválás, de a kellemesebb lehelet is lesz a jutalmunk, ha elkészítjük őket. Szerencsére nem lesz nehéz dolgunk, mivel ez a recept nem igényel  különösebb konyhaművészeti bravúrt, és nincsenek benne extra különleges összetevők.

Lássuk, mire lesz szükségünk a szuperzöld kutyakekszhez:

2 csésze zabpehely (vagy zabpehelyliszt, így nem kell a zabpelyhet ledarálni)

1-1 az alábbiakból:

reszelt sárgarépa

csokor petrezselyemzöld, aprítva

hámozott, összenyomkodott banán

felvert tojás

1 ek. olívaolaj / kókuszolaj

 

Elkészítés:

Az alábbi videóban bemutatott módon, robotgéppel daráljuk a zabpelyhet (ha eleve zabpehelylisztet veszünk, ezt a lépést megspórolhatjuk). Majd hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és az aprított petrezselyemzöldet. Ha szeretnénk, használhatunk édesburgonyát vagy céklát is a répa helyett – ez utóbbi esetben inkább szuperlila lesz a keksz!

A petrezselyem mellett tehetünk friss mentát is a kekszbe, de pár levél bazsalikom, kakukkfű vagy oregánó sem árt meg. Amit viszont felejtsünk el, az a medvehagyma! Bár zöld és az emberek számára egészséges tavaszi zöldség, sem a snidling, sem a medvehagyma nem adható kutyáknak.

Tegyük félre a száraz hozzávalókat, jöhet a többi. Az összenyomkodott banánt, a tojást és az olajat keverjük el, majd öntsük a száraz anyagokhoz. Alaposan dolgozzuk össze, hogy kilisztezett felületen jól nyújtható legyen. Szaggassunk keksz formákat, ha van ilyen típusú szaggatónk, de a videóban bemutatott módon könnyen készíthetünk csont formákat. Akkor sem fog panaszkodni a kutyánk, ha egyszerűen kisebb keksz méretűre vágjuk a tésztát.

30-35 perc a 170 °C-os sütőben, majd szobahőmérsékletűre hűtés után kínálhatjuk is.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://skinnyms.com/superfood-dog-fresh-breath-treats-recipe/; Photo by EKATERINA BOLOVTSOVA: https://www.pexels.com/photo/woman-putting-christmas-cookies-on-a-tray-and-her-dog-watching-her-6606712/;

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...