Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Alexander Grey on Unsplash

Az USA helyett véletlenül Szaúd-Arábiába küldött egy kutyát a légitársaság

A fekete labrador az Egyesült Királyságból tartott gazdáival Nashville-be, de a légitársaság véletlenül rossz járatra tette a kutyát.

Photo by Alexander Grey on Unsplash

Egy repülős utat bevállalni kutyával óriási aggodalom és tervezés minden gazdi számára. Még akkor is ha egy  kiváló légitársaság felel az utazók biztonságáért. Van azonban olyan élethelyzet, amikor egyszerűen nincs más megoldás.

A repülő rakterében utazás, pláne több órán keresztül a legtöbb kutya számára megterhelő, a gazdik pedig általában végig szorongják az utat tudván, hogy kedvencünk furcsa zajok között egy ketrecben éppen nem tudja, mi történik vele. Ennél azonban sokkal borzasztóbb lehet átélni azt, hogy a célállomáson hiába várod a kutyát, nem kapod vissza.

Kedves Uram, a kutyája úton van Szaúd-Arábiába

James és Madison Miller az Egyesült Királyságból költöztek át az Egyesült Államokba, Nahville-be. Természetesen szeretett kutyájuk, Bluebell is velük tartott. Az utazást és a költözést is gondosan megtervezték. Nagyjából 2100 dollárt költöttek arra, hogy az 5 éves labradort a londoni Heathrow repülőtérről a család új otthonába, Nashville-be utaztassák. Sőt, Madison egy nappal korábban érkezett meg az Államokba, hogy az új lakhelyet megfelelően előkészítse kutyájuk számára. Férje pedig Bluebell-el szállt repülőre.

Amikor azonban megérkezett, a kutyát hiába várta, nem kapta vissza. Egy óra várakozás után a légitársaság személyzete tájékoztatta, hogy Bluebell éppen Rijádba, Szaúd-Arábia fővárosába tart. Az első sokk után azonnal kértek egy fotót a kutyáról, amin az volt látható, hogy Bluebell a ketrecéből bámul kifele.

Hatvan órát töltött bezárva

Még két napba telt, mire James és Madison újra együtt lehetett Bluebell-lel. A 60 óra alatt, amit bezárva töltött, láthatóan nagyon kevés ételt kapott, és szó szerint sötétben tartották. Bluebell három hosszú nemzetközi repülőutat tett meg, mielőtt végre megérkezett új otthonába. Az incidensért a légitársaság mellett az IAG Cargo céget is felelőssé tették a gazdik, akik nem biztosították a kutya számára a megfelelő ellátást.

Bluebell azóta sem jött rendbe

Az eset óta a kutyának viselkedésterápiára és szorongáscsillapító gyógyszerekre van szüksége. Rombolni kezdett és nem lehet egyedül hagyni. Azelőtt nem voltak szorongásos tünetei, de a szerencsétlen repülőút óta nagyon komoly szeparációs szorongással küzd. Az első alkalommal, amikor megpróbálták a gazdik egyedül hagyni, 10 perc alatt szétverte a kennelét. A következő alkalommal nyüszítve átrágott egy faajtót.

A házaspár a British Airways-től 9 810 dollár kártérítést kért az incidensből eredő járulékos károkért. A légitársaság egyelőre csak 50 ezer törzsutas mérföldet ajánlott fel a házaspárnak.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...