Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan rajzoljunk kutyát – az egyszerűtől a művésziig

Számos olyan alkalom adódhat, hogy kutyát kell rajzolnunk, különösen, ha hozzánk hasonlóan kutyabarát gyerkőcök vesznek minket körül. De rajzolhatunk kutyát a magunk szórakoztatására, esetleg kutyás ismerőseinknek ajándékba vagy bármely más célból.

A rajzolás nem csak művészi önkifejezés, de kiváló stresszoldó, nyugtató és a feszültésgoldó elfoglaltság is. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ezért érdemes vele foglalkozni akkor is, ha nem rendelkezünk különleges művészi hajlamokkal.

Elő a ceruzákkal, és rajzoljunk kutyát!

Talán sokan emlékeznek az iskolából az 25-ös kiskutyára. Az elefánt hátulról rajz mellett ez talán a legegyszerűbb módja az állatrajznak. Persze a Kis Herceg kígyó által lenyelt elefántja mellett… Ráadásul a 25-ös kiskutya aranyos és ötletes, ezért az óvodás – kisiskolás korosztályt tutira lenyűgözhetjük vele.

Az írni tanuló gyerekekkel és a kicsit nagyobbakkal remek móka lehet a KUTYA szóból kutyát rajzolni. Ehhez már kell egy kis odafigyelés, de gyakorlással csodás alkotások születhetnek, amelyeket aztán színezhetünk is. Az alábbi videón lépésről lépésre látható, hogyan rajzoljunk az ablakon kinéző kutyust a KUTYA szó betűinek felhasználásával. (Forrás: Firkasaurus – YouTube)

 

A videómegosztó oldalakon számos hasonló, ötletes rajzvideót találhatunk. Megtanulhatunk uszkárt, beagle-t, vizslát és goldendoodle-t is rajzolni – lépésről lépésre.

Ha a vonalas rajzokon kívül megpróbálkoznánk egy élethűbb műfajjal is, számos oktatóvideót találhatunk. Ezek lépésről lépésre vezetnek minket végig a rajz elkészültéig.

IDE kattinva például egy labrador kölyök portéjának elkészülését tanulhatjuk meg. (Forrás: Cartooning Club – YouTube)

 

Az elkészült alkotások felhasználására is számos lehetőségünk van. Készíthetünk például üdvözlő vagy ajándékkísérő kártyákat a vonalas rajzokkal. Nem kell más, csak megfelelő méretre vágott műszaki rajzlap, ceruza és filcek. A fekete-fehér rajzokból szuper dekorációt is készíthetünk, például egyszerű fehér vagy fekete képkeretekbe téve őket, mint például ITT.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Indexkép: Photo by Lum3n: https://www.pexels.com/photo/person-sketching-cat-398257/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...