Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Gyógynövényes illatspray nyugtalanság ellen, félelem oldására – recept

Az illatoknak különleges hatása van még ránk, emberekre is. Pedig a mi szaglószerveink és a szaglást feldolgozó agyi területeink meg sem közelítik a kutyákét. Az alábbiakban egy otthon is elkészíthető illatspray receptet mutatunk be, mely gyógynövény összetevői segítségével segíthet a nyugtalanság, a félelem kezelésében.

Hogyan használjuk a gyógynövényes illat spray-t?

Az illatok, akárcsak a zene, közvetlenül hatnak a lélekre. Nemcsak az egyes összetevők, hanem az illat összességében is érzelmeket vált ki – vagy éppen nyugtat meg.

Az illatkeverék használható minden olyan helyzetben, amikor szükséges. A nyugtalanság, félelem megelőzésére például egy új helyzetben, vagy egy más jól ismert szituációban.

Alkalmazhatjuk az illatot a kutyánk környezetében, azon a helyen, ahol szeretnénk számára békés légkört teremteni.

Ideális lehet az autóban vagy a bokszban, ha kutyánk tart az autós utaktól vagy éppen a zárt helyektől. Esetleg meg szeretnénk előzni azt, hogy félelem alakuljon ki benne.

Séta előtt fújjunk az illatból a pórázra vagy egy kendőre – ezzel segíthetünk aggódó kedvencünknek a nyugalma mgőrzésében.

Nyugtalan alvóknak segíthet az esti ráhangolódásban, mélyebb alvásban.

Az illatot először mindig fújjuk kis mennyiségben a levegőbe. Ha kutyánk vonzódik hozzá, érdeklődést mutat, akkor alkalmazzuk bátran. Ha elfordul, netán prüszköl, akkor most nem erre van szüksége. Tegyük el az illatspray-t egy másik alkalomra.

A gyógynövényes illatspray összetétele:

50 ml citromfű hirdolátum

8-8 csepp bazsalikom illóolaj, kamilla illóolaj, citromfű illóolaj, vanília illóolaj

Elkészítés:

Vegyünk egy 50 ml-es tölthető szórófejes flakont. A hidrolátumot és az illóolajokat mérjük ki az üvegcsébe, majd a pumpát rácsavarva készen is van az illatspray. Használat előtt mindig felrázandó!

Szembe, nyálkahártyára ne kerüljön!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Kép: Photo by Dhyamis Kleber from Pexels;

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...