Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Kinoa, marha és banán energiaszelet

kinoaA kinoát vagy quinoát, gyakran emlegetik ősi gabonaféleként, holott gyakorlatilag nem is gabona, hanem mag. A cirokhoz vagy a kenderhez hasonlóan, a spenót rokonságába tartozó növénynek is a magja az, amely tele van hasznos zsírokkal és tápanyagokkal. A kinoát teljes értékű fehérjének tekinthetjük, hiszen az összes esszenciális aminosav megtalálható benne. A vegetáriánus, vagy húsallergiás kutyáknak fontos táplálékforrás lehet. Gazdag magnéziumban, mangánban, vasban és B-vitaminokban, magas rosttartalma hozzájárulhat az egészséges emésztéshez.

A kinoa, marhahús és banán szeletekhez az alábbiakra lesz szükséged:

2 csésze kinoa

1 csésze meleg víz

Fél csésze natúr krémsajt

Fél csésze darált marhahús

1 érett banán (lehetőleg bio)

2 tojás (szabadtartású vagy bio)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és kenj ki egy 25 cm-s tepsit olajjal.

Áztasd be a kinoát a meleg vízbe, amíg kissé meg nem dagad (kövesd a csomagoláson látható utasításokat).

Közben törd össze a banánt villával, majd keverd össze a darált marhahússal, a tojásokkal és a krémsajttal. Végül forgasd össze a megduzzadt kinoával, amíg homogén masszát kapsz.

Öntsd az egész keveréket a kiolajozott tepsibe és simítsd le, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen.

Süsd 25 percig, vagy amíg a teteje ropogós nem lesz.

Ha megsült, hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd vágd egységes szeletekre, vagy kisebb falatokra. Kiránduláshoz, túrázáshoz kiváló energiadús nasi.

Zárt edényben, hűtőben körülbelül egy hétig eltartható.


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Dogs Naturally Magazine Képek: pexels, wikipedia: Készítette: Kurt Stueber – www.biolib.de, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7487.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok