Saját KB bal
Saját KB jobb
freddygreatdane/Instagram

Több mint két méteres a világ legnagyobb kutyája, egy dán dog

Freddy, a dán dog, több mint kétszáz centiméteres magasságával hivatalosan is a világ legnagyobb kutyája. Pedig újszülöttként ő volt a legkisebb az alomban.

Csodájára járnak az emberek Freddynek, a gigantikus méretű dán dognak. Hatalmas méretével rekordot döntött és megszerezte a világ legnagyobb kutyája címet. Pedig Freddy volt az egyik legkisebb dog kölyök az alomban. Lánytestvére Fleur például majdnem kétszer nagyobb volt nála.

Testvérével együtt gazdisodott

Claire Stoneman lett a gazdája Freddynek és Fleur-nek is, így pontosan emlékszik arra, mekkora volt a két dog egymáshoz képest, amikor megérkeztek új otthonukba. Nem gondolta volna, hogy Freddy nagyobb lesz, mint a húga. Azt pedig végképp nem, hogy ilyen hatalmasra fog nőni. Végül aztán 231 centiméter lett a magassága, ezzel pedig megdöntötte a korábbi rekordot. 

Freddy a világ legnagyobb kutyája
18 hónaposan elérte az előző rekorder méretét

Freddy gazdája már korán észlelte, hogy nem átlagos ütemben növekszik az eb. Az átlagnál kisebb mérettől szokatlanul gyors ütemben fejlődött. Mire elérte a 18 hónapos kor, már 225 cm volt, amivel utolérte az akkori rekorder tartó dogot, Zeuszt. Gazdája azt is tudta, hogy a kutya még nőni fog.

Freddy a dán dog
Fotó: freddygreatdane/Instagram
Ördögfiókák

Freddy és Fleur gazdája mindkét kutyájára végtelenül büszke, bár sokszor meggyűlt a baja a két gigantikus kölyökkel. Nagyon sok kárt okoztak a lakásban, egyszer egy kanapét is szétszedtek. Mára már viszonylag nyugodtabb a helyzet, a kutyák felnőtték és a kanapén már inkább henyélgetnek, minthogy szétszedjék őket. Claire elmondta, hogy heti 120 dollárt (kb. 40 000 Ft) költ a kutyák etetésére és bár félelmetesnek néznek ki hatalmas méretük miatt, nagyon szelíd kutyák. Ennek ellenére szeret velük a kora reggeli órákban sétálni, mert bizony sok környékbeli már a látványuktól is megretten.

Óriási dán dog
Fotó: freddygreatdane/Instagram
Guinness World Records

Freddy végül a Guinness World Records könyvbe is bekerült és hivatalosan is a legnagyobb kutya lett a világon. Erről pedig hivatalos oklevelet is kapott. A címet egészen addig birtokolhatja, míg egy kutya meg nem dönti az ő rekordját is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: iheartdogs.com 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...