Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Áfonyás holdacskák

Mindenki tudja, hogy az áfonya rendkívül egészséges. És nemcsak nekünk, embereknek, hanem a kutyáinknak is. Az áfonya gazdag C-, E- és K-vitaminban, valamint élelmi rostokban és antioxidánsokban. Cukortartalma viszonylag alacsony, ezért kis mennyiségben egészséges nasi lehet a kutyáknak is. Az áfonyás holdacskák receptjéhez az ötletet Rick Woodford – Feed Your Best Friend Better című könyvéből vettük.

Az Áfonyás holdacskák elkészítéséhez szükséged lesz az alábbiakra: 

1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya

1/4 csésze alaplé (lehet zöldség-, marha-, vagy csirkealaplé is)

3 ek. növényi olaj

2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt

1 tk. sütőpor (elhagyható)

1 tk. fahéj

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 170°C-ra.
  2. Ha fagyasztott áfonyát használsz, olvaszd ki. A friss áfonyát pedig alaposan tisztítsd meg.
  3. Robotgépben dolgozd össze az áfonyát, az olajjal, a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal. Folyamatosan adagold hozzá az alaplevet, amíg tésztaszerű állaga lesz. Körülbelül egy percig forgasd, amíg egy tömör gömböt nem kapsz.
  4. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát kb. 25 cm x 25 cm négyzetre. Pizzaszeletelő, derelyeszaggató, kés vagy kekszformák segítségével vágj ki körülbelül 2-3 cm széles kekszeket.
  5. Tedd a kekszeket egy tepsire, és az előmelegített sütőben süsd őket 25-30 percig, világosbarnára.
  6. Az elkészült kekszeket helyezd rácsra, és hűtsd ki, mielőtt a kutyádat megkínálnád vele.
Forrás: Rick Woodford – Feed Your Best Friend Better, Wamiz.de. Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok