Saját KB bal
Saját KB jobb
Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

Mi a teendő, ha kóbor kutyát találsz Szilveszter után? Vagy esetleg a Te kutyád kóborolt el?

A szilveszteri petárda és tűzijáték őrület után sajnos az év első napján sok kutya és más háziállat is elkóborol... Mit tegyünk, ha kóbor állatot látunk? Kit kereshetünk? Hogyan segíthetünk? Mit csináljunk, ha a mi kedvencünk kóborolt el? Ehhez adunk pár jó tanácsot a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet segítségével.

Ha gazdi vagy és kedvenced elveszett, akkor az alábbiakat tedd:

KERESD AKTÍVAN!

Ne csak otthon várd, hogy a kutya hazatérjen. Találd meg helyi csoportokat és/ vagy szervezeteket, kérd meg a családtagjaidat és barátaidat. Ha kell, szervezzetek keresőcsoportokat! Tágítsd a keresési kört, sok kutya messzire elvándorol, de el is vihetik! Értesítsd a postást, pizzafutárt, bárkit, aki sokat járja az utcákat.

NÉZZ SZÉT A MENHELYEKEN!

Keresd fel a legközelebbi menhelyeket, sintértelepeket és nagyobb szervezeteket. Sok kutya oda kerül ebben az időszakban! Ha nem chipes, akkor nem fognak rád találni, de a chip sem tartalmaz mindig pontos adatokat. A messzebb lévő menhelyekre is érdemes rátelefonálnod vagy emailt írnod, mert könnyen lehet, hogy a közelben nem volt hely, így akár több száz kilométerre is elvihették!

PLAKÁTOLJ!

A Facebook nem minden! Készíts plakátot és helyezd el a környék legforgalmasabb helyein, üzletek, posta, kocsma, stb.. Sok kutya jut haza a plakátoknak köszönhetően.

ELLENŐRIZD A CHIPREGISZTRÁCIÓT!

Lehet, hogy csak azért nem találtatok még újra egymásra, mert a chipben szereplő adatok nem pontosak. Menj el az oltási könyvvel az állatorvosodhoz és ellenőriztesd!

HASZNÁLD A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁT!

Nézd meg szerepel-e már a keresés a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet oldalán, vagy tett-e fel valaki a tiedhez hasonló talált kutyát. Készítsd saját posztot, egy jó fotóval a kutyáról, és írd le honnan és mikor tűnt el, valamint mindenképpen írd vele a telefonszámod! És posztold csoportokba is!


Szilveszteri Állatmentő ÜgyeletHa kóbor kutyát találsz, jelezd a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnek!

1. Ha talált vagy elveszett kutya posztjával találkozol, kérlek ELŐSZÖR ellenőrizd, nincs-e már fenn az Szilveszteri Állatmentő Ügyelet oldalán. Nézd meg a vonatkozó mappát és az üzenőfalat is, hogy lehetőség szerint kerüld a duplikálást.

2. Ha sehol nem találod, AZ ÜZENŐFALUKRA posztold! Ne privát üzenetben küldd! Az üzenőfalról folyamatosan dolgoznak, onnan emelik át a posztokat albumba.

3. Ha bármelyik kép alatt, vagy az eredeti link alapján változás van, azt a poszt alatti kommentben jelezheted feléjük (megoldódott, otthon van). Figyelik a kommenteket és folyamatosan frissítenek. Ha van rá mód, a forrást is linkeld a hozzászólásba.

4. Annak érdekében, hogy a kommentáradatot is hatékonyan kezeljék, kérlek tartózkodjatok a nem feltétlenül fontos hozzászólásoktól. (osztva, jaj miért nem vigyáztak rá, szegényke, stb) FONTOS! A személyiségi jogokat sértő, rasszista ill. vulgáris kommenteket figyelmeztetés nélkül törlik!

5. Privát üzenetet ne írjatok elveszett/talált kutyával kapcsolatban, ezekre jelenleg nem, vagy csak jelentős késéssel tudnak reagálni. Ha más ügyben keresel minket, légy türelmes, amíg el nem jutnak oda, hogy válaszoljanak.

6. Ha segítségre van szükségetek, használjátok az adatbázisukat, itt megtaláltok mindent, amit összegyűjtöttek: chipleolvasó embereket, ideiglenes befogadókat, orvosokat, menhelyeket. A lista önkéntes jelentkezésen alapul: https://cutt.ly/LrrbYz4

7. SOS segítségkérés esetén hívjátok segélykérő telefonszámukat: +3670 5017142

 

Forrás: Szilveszteri Állatmentő Ügyelet – https://www.facebook.com/szilveszteriugyelet/

 

Ezeket olvastad már?

Csoda történt: az új rendelet szerint Tatán november 1. és február 28. között tilos minden fajta tűzijáték
Rossz gazdi vagyok, ha a kutyám fél a tűzijátéktól?
Gondoskodj kutyád biztonságáról a tűzijáték ideje alatt!

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...