Saját KB bal
Saját KB jobb

Csoda történt: az új rendelet szerint Tatán november 1. és február 28. között tilos minden fajta tűzijáték

A Magyar Madártani Egyesült és segítőtársai 10 hónapot töltöttek kemény munkával, de megérte: kiharcolták, amiről a legtöbben azt hinnénk, hogy lehetetlen. Hatásukra ugyanis Tatán új rendelet lépett életbe, amit az önkormányzat egyhangúlag szavazott meg: november 1-e és február 28-a között tilos mindenfajta tűzijáték! Mi, kutyások teljes szívünkből támogatjuk ezt, hiszen az ott élő gazdik és kedvenceik számára is hatalmas kincs lesz az új szabály.

Ahogy Judit írta közösségi oldalán, rengeteg civil ajánlotta fel segítségét a csapatnak, és ezzel az összefogással sikerült elérni, ami először csak lelkes kezdeményezésnek indult. Aláírásgyűjtéssel kezdték meg a munkát, hogy Tatán szüntessék be a tűzijátékok használatát november 1. és február 28. között. A csoda még csak ezután jött: az Önkormányzat egyhangú szavazatával elfogadta a helyi rendeletet.

– 2018. Október 31-én Tata történelmet írt az ország életében, az emberek összefogásával elértük azt, hogy Természetvédelmi céllal ne lehessen november 1. és február 28. közt használni tűzijátékot! Ez a rendelet pedig 2018. november 24.-től lép hatályba! – adta tudtul a hírt Judit. – Azt gondolom, méltán büszkék lehetünk magunkra és arra, hogy ki mertünk állni e gyönyörű város felbecsülhetetlen természeti csodája mellett és összefogással elértük azt, hogy ebben a csodában gyermekeink, unokáink és esetleg ükunokáink is részesüljenek és átélhessék ők is minden télen ennek a csodának a varázsát! Büszkén elmondhassák majd, hogy bizony az ő Szüleik, nagymamájuk, nagypapájuk is támogatta és mindent megtett azért, hogy ebben részük legyen! –

Judit arra a legbüszkébb, hogy mindenki egy emberként fogott össze, ami azt mutatja, hogy a városi lét ellenére még mindig hatalmas a környezetüket védők és a természetet tisztelők tábora.

– Gyermekeinknek mutassunk példát ezzel, hogy igenis mindennél fontosabb a természet és az állatok védelme, mi pedig tudassuk felnőtt társainkkal, hogy merjünk kiállni azért, ami csak hasznunkra lehet ezen a földön és mutassuk meg, hogy képesek lehetünk újra szebbé tenni ezt a világot! – foglalta össze Judit gondolatait.

Az egyéb hasznos információkat itt megtaláljátok:

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

A témához kapcsolódó tartalmaink közül:

Most légy okos: a legújabb elmélet szerint meg kell nyugtatni a tűzijátéktól stresszes kutyát

Gondoskodj kutyád biztonságáról a tűzijáték ideje alatt

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Milinte Judit
Tűzijáték fotó: acc.af.mil

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...