Saját KB bal
Saját KB jobb

Törvény írhatja elő az agresszívan viselkedő kutyák képzését

A felelős állattartás szemléletének népszerűsítése érdekében Franciaország és Svájc után az Egyesült Királyságban is komoly szabályokat készülnek bevezetni.

A British Veterinary Association, az RSPCA, a Dogs Trust és a Kennel Club kezdeményezésére készülő törvény egyelőre a tervezési szakaszban van, és valószínűleg az előbb említett országok már működő példáit veszi majd alapul. A dailymail.co.uk oldalán megjelent hír szerint a törvény felhatalmazná a rendőröket arra, hogy képzésre kötelezzék a rosszul szocializált ebeket, például olyan esetekben, amikor kutyatámadás és agresszív viselkedés miatt riasztják őket. Svájcban az is a törvény részét képezi, hogy ha az ilyen ügyekben érintett kutyák gazdát cserélnek, arról értesíteni kell a hatóságokat, míg a francia modell hangsúlyozza az esetek regisztrálását, nyomonkövetését.

kutyatámadás

A képzés 3 alappillére az engedelmességre nevelés, a vezényszavak elsajátítása, valamint a nyilvános helyeken való viselkedés lesz, és azt is előírják majd a gazdiknak, hogy amíg a kutyák viselkedése nem változik pozitív irányba, kizárólag szájkosárral sétáltassák őket. Az ebek gazdáira egy sor feladat vár, többek között meg kell figyelniük, mi vált ki ellenszenvet vagy éppen félelmet a kutyáikból, illetve el kell sajátítaniuk néhány, az állatok megnyugtatására bevethető praktikát – mindezt akár egy esetleges kutyatámadás megakadályozása érdekében.

Arról még nincs hír, mikorra várható a törvénybe iktatás.

 

Forrás: dailymail.co.uk
Kép: Unsplash
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...