Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Tingey Injury Law Firm on Unsplash

Farönkhöz verve ölte meg kutyája kölykeit – ítélet született

Az eset tavaly decemberben történt egy baranyai faluban. Az elkövető saját kutyája kölykeit pusztította el különös kegyetlenséggel.

A vádlott egy baranyai faluban élt élettársával és sógorával. A ház körül három puli fajtájú kutyát tartottak, egy szukát és két kant. A pár 2023 végén több hónapra elutazott a faluból, ez idő alatt pedig a vádlott sógora gondoskodott az állatokról. Idő közben az egyik kutya öt kölyköt ellett.

A férfi gondoskodott a kölykökről is, a kutyák gazdái azonban tavaly december közepén hazaérkeztek. A vádlott úgy vélte, hogy ennyi kutya tartása már túl nagy terhet ró rá, ezért elhatározta, hogy a kölyköket megöli. December 21-én este ittas állapotban a kölyköket egyenként a hátsó lábuknál fogva egy farönkhöz verte többször, nagy erővel. Az állatokat kifejezetten és szándékosan azért fogta a hátsó lábuknál, hogy az ütés a fejüket érje. Négy kölyökkutya belehalt az őket ért brutális ütésekbe, mikor a vádlott sógorának bejelentése nyomán a rendőrök a helyszínre érkeztek és a férfit megakadályozták az ötödik kölyök elpusztításában.

A vádlottat, mint többszörös visszaesőt, állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra, valamint 120 óra közérdekű munkára ítélte a Siklósi Járásbíróság. Az ítélet jogerős.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Pécsi Törvényszék

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...