Saját KB bal
Saját KB jobb
Pexels képe a Pixabay -en.

Kamilla királyné nem visel többé szőrmét

Kamilla királyné bejelentette, hogy hivatalosan is szőrmementessé vált a gardróbja, többé nem visel szőrmét.

A PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) közleménye szerint a királyné elkötelezte magát amellett, hogy elhagyja a szőrmét a ruhatárából. A szervezet örömmel fogadta a hírt, és kifejezte háláját Kamilla iránt, aki ezzel az állatvédelem ügyét támogatja. Kamilla királyné döntése különösen fontos, hiszen  példamutatása sokakat inspirálhat, és hozzájárulhat a szőrmekereskedelem csökkenéséhez.

Kegyetlen iparág

A szőrmefarmokon tartott állatok, mint például a rókák, nyércek és nyulak, gyakran rendkívül kis ketrecekben élnek, ahol nincs lehetőségük természetes viselkedésük gyakorlására. Ez a korlátozott tér súlyos fizikai és mentális szenvedést okoz nekik. Az állatokat általában brutális módszerekkel ölik meg, hogy a prémjük ne sérüljön. Ezek a módszerek gyakran lassú és fájdalmas halált okoznak, ami elfogadhatatlan kegyetlenség az állatvédők szerint. A PETA már régóta harcol a szőrmeipar ellen, és számos hírességet, divattervezőt és nagyvállalatot sikerült meggyőzniük, hogy mondjanak nemet a szőrmére. A szervezet kampányai során gyakran felhívják a figyelmet a szőrmekereskedelem kegyetlenségére és az alternatív, állatbarát anyagokra.

A brit királyi család állatvédelmi törekvései

Kamilla királyné mellett a brit királyi család más tagjai is részt vesznek az állatvédelem támogatásában. Károly király korábban kijelentette, hogy elutasítja a trófeavadászatot és más, állatokkal szemben kegyetlen tevékenységeket. Vilmos herceg és Katalin hercegné szintén aktívak az állatvédelem területén, és számos kampányban vesznek részt az állatok jogainak védelmében. Az állatvédők remélik, hogy Kamilla királyné példája további változásokat hoz majd a divatiparban és a fogyasztói szokásokban. Az állatvédelmi szervezetek szerint Kamilla királyné döntése egyértelmű üzenetet küld: a divatban nincs helye az állatok szenvedésének. 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: PETA

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...