Saját KB bal
Saját KB jobb
https://www.facebook.com/Southcoasthumane541

Tűzoltó fogadta örökbe a tűzből mentett kutyát

A háztűzből mentett kutya súlyos sérüléseket szenvedett, egy tűzoltó fogadta örökbe, akinek nagy tervei vannak a kiskutyával.

A South Coast Humane Society állatvédelmi szervezet közösségi oldalán számolt be egyik védencük, Smokey sikertörténetéről. Nem véletlen a névadás, hiszen a „Smokey” szó azt jelenti: „füstös”. A kölyökkutyát egy oregoni háztűzből mentették, a kigyulladt ingatlan porig égett. Egy tűzoltó sikeresen kimentette a kutyát, azonban rögtön látták, hogy a kiskutya komoly sérüléseket szenvedett.

Gondoskodtak további sorsáról

A tűzoltóparancsnok felvette a kapcsolatot a South Coast Humane Society vezetőjével, akit már jól ismert korábbról, mivel ő maga is ettől a szervezettől fogadott örökbe kutyát. A menhely természetesen azonnal a kiskutya segítségére sietett. A kutya égési sérüléseket szenvedett a talppárnáin, a hátán, hasán, lábain és az arcán is. A sérülések kezelése hosszadalmas és gondos ápolást igényelt. A fertőzésveszély miatt a folyamatos és intenzív sebkezelés mellett hidegfürdőkre, gyógykenőcsös ápolásra és az elhalt bőrfelületek folyamatos eltávolítására volt szükség.

Tűzmegelőzési programokban fog részt venni

Smokey sebei szépen meggyógyultak, már csak egy álom családot kellett számára találni. A tűzoltóparancsnok, aki a tűzből mentett kiskutya sorsáról gondoskodott figyelemmel kísérte Smokey gyógyulását. Sőt, már a gyógyulási folyamat ideje alatt kutatott lehetséges örökbefogadók után. Végül egy tűzoltó barátja szeretett bele Smokey-ba és örökbefogadta. Új gazdája úgy tervezi, hogy Smokey speciális képzést kap és vele együtt részt vesz majd az iskolai tűzmegelőzési ismeretterjesztő programokban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: People, Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...