Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/Birdmania

Hetedszerre is visszatért sérült párjához a gólya

Szofi hetedszer is visszatalált sérült párjához, Macushoz, aki rendületlenül várja minden évben őt a dömösi madárparkban.

Macus sérülten került 2016-ban a vadmadarak mentésével foglalkozó BirdMania Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpontba. Sörét darabot találtak vállában és bár az életét megmentették, repülni már nem volt képes többé. Macus ekkor még csak két éves volt, fiatal és éppen akkor tért vissza Afrikából. Macusnak készítettek egy fészektartót, ahová a következő évben meg is építette fészkét és várta, hogy valaki leszálljon mellé. Szofi 2017 áprilisában érkezett meg Macus életébe és már abban az évben négy fiókájuk született. 

Szofi aztán augusztusban útra kelt és senki nem tudta, visszatér-e még Macushoz, aki sérülése miatt nem tudott vele tartani Afrikába. A következő évben Szofi olyan sokáig váratott magára, hogy a gondozók azt hitték, már nem is jön többet vissza. Aztán pár hét csúszással megérkezett és ismét egy fészekaljnyi fiókát neveltek azon a nyáron Macussal. Sőt, Szofi azóta minden évben visszatér sérült párjához. Eddig összesen 27 fiókájuk született és repült ki a fészekből. 

2023. decemberében adtunk hírt arról, hogy Macus hogyan őrzi fészkét a hidegben, hóesésben, fagyban és várja Szofi visszaérkezését. A BirdMania közösségi oldalán egy videót osztott meg Mikulás napon Macusról és a törtnetéről. Most pedig nagy örömmel adták hírül, hogy Szofi ismét, hetedszerre is visszatért Macushoz. A nagy találkozást pedig a madárpark kamerája rögzítette:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/Birdmania 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...