Saját KB bal
Saját KB jobb
Владимир Нечипоренко képe a Pixabay -en.

Aggasztó állapotok miatt a Miami Seaquarium bezárását követelik

A Miami Seaquarium, a tengeri állatbemutatóiról ismert népszerű turisztikai látványosság, az USDA (az USA földművelésügyi minisztériuma) friss jelentése szerint számos állatgondozási szabálysértést követ el működése során.

A júliusban közzétett jelentés rengeteg problémát tárt fel, az állatorvosi tanácsok figyelmen kívül hagyásától kezdve az állatok megfelelő tartási helyének biztosításának elmulasztásáig. A legriasztóbb eset talán az volt, amikor egy vendéget megharapott egy delfin a közönséggel való interakció során. Az állatgondozási mulasztások mellett tehát a biztonsági intézkedések sem megfelelőek Miami Seaquarium-ban.

Nem megfelelő ellátás, rossz elhelyezés

A jelentés szerint a létesítmény figyelmen kívül hagyta az állategészségügyi szakemberek ajánlásait, ami a tengeri állatok rossz közérzetéhez vezetett. Részletesen beszámoltak azokról az esetekről, amikor az állatok nem kaptak megfelelő ellátást és elhelyezést. Egy delfinnek több bordája is eltört, mert más delfinekkel tartották együtt. A létesítmény nem biztosított megfelelő védelmet a közvetlen napfénytől, ami elengedhetetlen a tengeri állatok jólétéhez. A Miami Seaquarium emellett hagyta, hogy egy delfinidomár aláássa a kezelő állatorvos tekintélyét, ami további komplikációkat okozott az állatok gondozásában.

Alena913 képe a Pixabay -en.

Az ellenőrzésre nem sokkal azelőtt került sor, hogy a Lolitaként ismert, fogságban tartott orka elpusztult a helyszínen. Már tervben volt a gyilkos bálna hazaengedése, de tragikus halála még inkább felhívta a figyelmet a létesítmény problémáira.

Haladéktalanul intézkedniük kell

Az USDA jelentésére válaszul Miami-Dade megye vezetői 45 napot adtak a létesítménynek arra, hogy az állatok körülményeit lényegesen javítsa. Arra hivatkoztak, hogy a létesítmény megszegte a megye és a létesítmény között lévő, módosított és újrafogalmazott bérleti szerződés feltételeit. A szerződés ugyanis magában foglalja az ingatlan rendben tartását és az állatok szövetségi törvények szerinti gondozásának biztosítását.

Az USDA legutóbbi vizsgálati jelentése más jogsértésekre is rámutatott, például az állatorvosi ellátáshoz és kezeléshez szükséges megfelelő felszerelés hiányára, valamint a kezelő állatorvos ajánlásainak be nem tartására. Erre is konkrét példát hoztak a jelentésben. Az állatorvos felhívta a figyelmet arra, hogy egy delfint át kell helyezni egy rossz állapotú ketrecből egy másik. Az állat ugyanis műanyag és beton darabokat nyelt le. Az áthelyezés nem történt meg.

Alena913 képe a Pixabay -en.

A PETA állatjogi nonprofit szervezet a jelentés nyilvánosságra kerülését követően a Miami Seaquarium azonnali bezárását követelte. A PETA ügyvezető alelnöke, Tracy Reiman szerint, a létesítmény nem megfelelő működése okozta Lolita halálát is. A felelősök pedig azóta sem tettek semmit az állatok jóllétének érdekében.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

A fotók illusztrációk.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...