Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Ingo Stiller on Unsplash

Cirkuszból szökött oroszlán sétálgatott egy olasz kisvárosban

Az oroszlán egy cirkuszból szökött meg és körülnézett egy kicsit a városban.

Egészen meghökkentő pillanatokat éltek át egy Lazio régióban, Róma  megyében található kisváros csendes utcáinak lakói a napokban. Egy hatalmas hím oroszlán sétálgatott békésen és nyugodtan a városka utcáin. Az első bejelentések után a hatóságok lezárták a környéket és felhívást tettek közzé, hogy senki ne menjen ki az utcákra. Az eset egészen pontosan a 40 ezer lakosú Ladispoli városában történt. Az oroszlánról gyorsan kiderült, hogy egy közeli cirkusz lakója és a Kimba névre hallgat.

Kimba sétája a városban

A közösségi oldalakra feltöltött videók és fotók szerint, Kimba egészen lazán és békésen sétálgatott az olasz városka utcáin. Sokan nem az otthonukban, hanem az autójukban vészelték át a zárlatot, ott várták, hogy Kimbát befogják a rendőrök. Olyan felvétel is látható az interneten, melyet egy férfi az autójából készített, az oroszlán pedig éppen mellette halad el. Kimbát végül késő este fogták el, másodszori nekifutásra. A befogás hét órán át zajlott, Kimba ennyi ideig csatangolt szabadon a városban. Az első altató injekció nem volt hatásos, ezért egy másikat is ki kellett lőni az állatra. Miután másodszorra sikeresen elkábították, szakértők segítségével visszaszállították a cirkusz területére.

Egyelőre nincs hír arról, hogyan szökött meg Kimba a cirkuszból. A polgármestert azonban már most számos heves támadás érte. Többen arra szólították fel, hogy azonnal vonja vissza a cirkusznak kiadott működési engedélyt és zárják be azt. Az állatvédők pedig felhívták a figyelmet a vadállatok cirkuszi kizsákmányolásának elavult és veszélyes gyakorlatára. Alessandro Grando nyilatkozata szerint polgármesterként egyelőre nem tehet semmit. Az ügyet a rendőrség vizsgálja, a nyomozás során bizonyára a szökés körülményeire is fény derül majd.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: X, dailymail

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...