Saját KB bal
Saját KB jobb

Tengerimalacot mentettek a tűzoltók az égő házból

Csillagos ötösre vizsgáztak azok a tűzoltók, akik egy lakástűzből tengerimalacot mentettek és oxigénnel látták el.

Minden élet számít, a legkisebb is. Sajnos azonban egy olyan vészhelyzetben, mint egy lakástűz, ahol nagyon gyors és higgadt cselekedetekre van szükség, megesik, hogy az állatoknak már későn érkezik a segítség. Egy tengerimalacot szinte észre sem venni egy ilyen tűzben, a legnagyobb felfordulásban.

Nem hagyták sorsára az aprónépet

Maryland-ben augusztus 26-án nagy szerencséje volt egy tengerimalacnak és egy cicának. A tűzoltókat egy több emeletes társasházhoz hívták, melyben az egyik lakás kigyulladt. A tűz fékezhetetlenül hatolt át a ház egyik részéről a másikba, szinte az egész épület lángokba borult rövid idő alatt. Mire a tűzoltók kiérkeztek, a lakóknak már sikerült sértetlenül kimenekülniük az épületből.

Fotó: Howard County Department Of Fire and Rescue Services/Facebook

A házban rekedt állatokról a tulajdonos értesítette a tűzoltókat, akik még az aktív tűzoltás közepette bementek a házba és kihozták a két megszeppent állatot. Enélkül a lépés nélkül valószínűleg nem élték volna túl a tüzet, súlyos füstmérgezést kaptak volna. Miután az állatokat kihozták az égő házból, azonnal elkezdték őket hűteni és oxigénmaszkkal segítették a légzésüket. A tűzoltók a közösségi médiában számoltak be az esetről és hozzátették, tudomásuk szerint mindkét állat jól van.

Fotó: Howard County Department Of Fire and Rescue Services/Facebook

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Howard County Department Of Fire and Rescue Services/Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...