Saját KB bal
Saját KB jobb

Nagy siker volt az első Állatvédelmi Piknik Budapesten

Szombaton rendezték meg Budapesten az első Állatvédelmi Pikniket, mely a vártnál is nagyobb sikerrel zárult.

2023 október másodika és tizenötödike között kerül sor a másodízben megrendezett Állatvédelmi Témahétre. Az eseménysorozatra eddig 1850 oktatási intézmény és 245.000 gyermek regisztrált. A témahét nyitóeseményét, az Állatvédelmi Pikniket szombaton rendezte meg az Állatvédelmi Alapítvány Budapesten. Az eseményre több ezer ember látogatott el.

Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, Ovádi Péter köszönőbeszédben hangsúlyozta az esemény jelentőségét. Az állatvédelem fejlesztése és erősítése csak széles körű társadalmi összefogással lehetséges, ennek pedig kézzelfogható példája az Állatvédelmi Piknik.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az Alapítvány a fenntartható állatvédelmet támogatja. Ami jó az embernek, jó az állatnak és a gazdasági szempontokra is figyelemmel van. Véleménye szerint a Piknik felfogható állatvédelmi seregszemleként is, de a megjelenteken túl az elmúlt időszakban sokkal több szervezet csatlakozott az állatvédelmi összefogáshoz.

Az Erzsébet térre közel 30 szervezet települt ki, látványos bemutatókkal és interaktív állatvédelmi játékokkal. Megrendezték az Állattartó Öttusát és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozásán is részt lehetett venni.

 Az Állatvédelmi Témahétről

Az Állatvédelmi Témahét célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára. Ami talán ennél is fontosabb, hogy hatékonyan ösztönözze a szülőket és pedagógusokat arra, hogy aktívan részt vegyenek az állatvédelmi szemléletformálásban. Az állatok iránti empátia fejlődése segíti a gyermeket abban, hogy megtanuljanak tisztelettel és gondoskodással fordulni más élőlények felé. Ez pedig hosszú távon nemcsak az állatokkal való kapcsolatot, hanem az emberi kapcsolatokat is erősíti.

Az Állatvédelmi Témahét programjában interaktív foglalkozások, workshopok, előadásokt és játékos tevékenységek is megtalálhatóak minden korosztálynak. A pedagógusoknak  tananyagokat és online tanórákat, továbbképzési lehetőségeket is biztosítanak. Ezen kívül a regisztrált oktatási intézmények letölthető óratervekhez, projekttervekhez, online tanórákhoz, külső programokhoz, kihívásokhoz és online pedagógus továbbképzésekhez férnek hozzá.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...