Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/ASKA Alaptívány

Több mint 70 kutyát találtak borzasztó körülmények között Pusztavámon

Több mint 70 kutyát találtak egy pusztavámi házban, borzasztó körülmények között, miután a ház fala beomlott.

Az esetről az ASKA Alapítvány számolt be közösségi oldalán. Miután a pusztavámi ház oldala beomlott, a környéken élők riasztották a katasztrófavédelem munkatársait. A helyszínre érkező szakemberek azonnal látták, hogy sokkal nagyobb a baj annál, minthogy egy omladozó ház fala ledőlt. A házban ugyanis rengeteg kutyát találtak, borzasztó körülmények között a sötétben. A katasztrófavédelem munkatársai azonnal riasztották az Alpha-vet ebrendészeit és az ASKA alapítványt.

Oltatlan, beteg, vemhes kutyák egymás összezsúfolva

A sokat látott állatmentők sem hittek a szemüknek, amikor a helyszínre érkeztek. Bár a katasztrófavédelem munkatársai jelezték, hogy nagyjából 70 kutya lehet a házban, ezt először túlzásnak gondolták a telefonban. Kiderült azonban, hogy összesen 72 kutya volt a sötét házban összezárva. Talpig sárban, ürülékben. Az alapítvány munkatársai arról számoltak be, hogy több kutya meg is vakult az állandó sötét miatt. A legtöbbjük sovány, bolhás, bundájukat ürülék és sár fedi. Több szuka is vemhes a kutyák közül.  A kutyák karanténba kerültek, az ASKA Alapítvány pedig közzétette, hogy milyen módon tudják segíteni a munkájukat azok, akik szeretnék. A meglévő kutyák mellé ilyen nagy számú kutya fogadása óriási problémát és terhelést jelent egy állatmenhelynek.

A menhelynek szüksége van kutyaházakra, bolhanyakörvekre, ideiglenes befogadókra, kutyatápra, konzervre és támogatásra az orvosi költségekhez. Aki tud segíteni, az az alábbi alapítványi szálára utalhat pénzt: 10918001-00000015-50200001 ASKA

Többen kritizálták a mentés módját

A mentésről fotókat is közöltek, melyen az látszik, hogy több kutyát is grabancánál fogva hoztak ki az épületből. Több hozzászóló kritizálta és kérdőre vonta a mentésben résztvevő emberek szakértelmét. Az alapítvány reagált a mentés során alkalmazott, elsőre talán szokatlannak tűnő módszerre:

„Arról már valószínűleg kevesebben tudnak, hogy az oltatlan kutyákat, márpedig ezek kutyák mindegyike oltatlan, nem ölelgetjük, hiszen amennyiben megharapja az állatbefogót, akkor mindkettőjükre veszettség megfigyelés vár, az állatbefogóra pedig injekciózás és kiesik a munkából. Az, hogy lépni nem lehetett, mert leragadtak a cipők, valószínűleg jól látható a képeken. Nos az állatokon pontosan ilyen vastagon áll a trutyi. „

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/ASKA Alaptívány 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...