Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Sneha Cecil on Unsplash

Pár hónapos oroszlánkölyköt találtak Szabadka mellett

Szabadka közelében pár hónapos oroszlánkölyköt találtak a napokban a városhoz közeli autóúton.

Szeptember 21-én, csütörtökön Szerbiában, Szabadka mellett egy néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak egy autóúton. A hírt a szabadkai Pannon RTV közölte. Az oroszlánkölyök barátságosan viselkedett a megtalálóival, azonban rendkívül legyengült állapotban volt.

A hatóságok gondoskodtak a megfelelő elhelyezéséről, egy közeli állatkertbe került. Sonja Mandic, az állatkert igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a kis oroszlán sovány és alultáplált állapotban érkezett hozzájuk. Éppen ezért nehéz meghatározni a pontos korát, de véleménye szerint maximum hat hónapos lehet.

Nyomozás indult az ügyben

A megtaláló beszámolója szerint a kölyök többször is előbukkant a magas fűből, majd az útra lépett. Az autósnak szerencsére sikerült megállnia és értesítenie a rendőrséget. A férfi több közös képet is készített a kölyökkel, melyek aztán a közösségi médiában kezdtek terjedni. A kiérkező rendőrség gondoskodott az állatról, majd nyomozást indítottak az ügyben. Egyelőre senki nem tudja, kié lehet az oroszlán és honnan szökhetett meg.

Vadállatok illegálisan tartva

A statisztikai adatok szerint Szerbiában is jelentős mértékű a csempészett vagy törvénytelenül tartott vadállatok száma. Gyakori, hogy állatkertektől vásárolnak különleges vadállatokat teljesen illegálisan.  Évente több esetre is fény derül sajnos. Többször engedtek már szabadon nagymacskákat azért, mert felnőtt korukra nem tudtak velük mit kezdeni.  Egy kifejlett vadállat kimondottan veszélyes lehet, ha nem tudják neki biztosítani a megfelelő körülményeket.  Az Európai Unió bűnüldözést koordináló ügynöksége, az Europol szerint a szervezett bűnözés negyedik leggyümölcsözőbb ágazata a világon az illegális állatkereskedelem, amely évente mintegy 4,4 milliárd eurós forgalmat bonyolít le.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...