Saját KB bal
Saját KB jobb

Kisállatkereskedő volt, átállt az állatmentőkhöz

Pat Youmans egy kutyákat is áruló állatkereskedés tulajdonosa volt egészen 2015-ig. A tüntetők minden nap keresztbe álltak az üzlete előtt, hogy hirdessék: fogadj örökbe, ne vásárolj. A férfinak egyszer csak elege lett: bezárta kereskedését, és kipróbálta, milyen inkább megmenteni a kutyákat. Azóta is ezt teszi.

Akkoriban menyasszonya nyolc hónapos terhes volt, a vásárlói pedig rendszeresen arról számoltak be neki, hogy már félnek elmenni a bolttól az autójukig, miután nála vásároltak. Enyhén szólva nem ment az üzlet.

Youmans úgy érezte, nem maradt más választása.

„Ránéztem a menyasszonyomra, és azt mondtam: két dolog történhet most. Vagy segíteni fog rajtam, ha most kimegyek oda, vagy börtönbe kerülök. Végeztem ezzel”. – Youmans Alan Braslow-ra gondolt, ő volt az, aki a mindennapos tüntetést irányította. Azzal vádolta a férfit, hogy szaporító telepekről származó kölyköket árusít.

Braslow ekkor ultimátumot adott Youmans-nek: vagy elkezd mentett kutyákat „árulni” a boltjában, vagy a demonstráció a bolt nyitva tartásának minden órájában folytatódni fog.  

Youmans döntött és azóta két év telt el. Számos mentett kutyának találtak már gazdát az üzletben. Braslow rendszeresen látogatja a boltot, és a két férfi (balra a fotón) ma már jókat nevet a korábban köztük fennálló viszályon.

„Gyűlölt engem” – mondta Braslow – „De most már azt teszi, ami helyes, és csak ez számít.”

A Human Society adatai szerint nagyjából 10,000 ún. „kölyök gyár”, azaz szaporító telep működik az Egyesült Államokban. Csak New Jersey állam több mint 100 városában keresztülvitték a tevékenység törvény szerinti tiltását, de a törvények végrehajtása nem a legegyszerűbb feladat.

 

Ezeket is ajánljuk:

Amerikába menekítik a kutyákat Dél-Korea húsfarmjairól

17 kutyával szaporított egy panellakásban

5 év letöltendő börtönbüntetést kapott a kutya száját ragasztószalaggal körültekerő férfi

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
A kezdő fotó felirata: „Felelős tenyésztők nem adnak el kutyát kisállat kereskedéseknek”
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...