Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan vigyázz a vemhes kutyádra?

A vemhesség és a szoptatás alatt a kutyák sajátos táplálékot igényelnek, hiszen ebben az időszakban nem lesz számukra elegendő a megszokott összetételű eledel. Kiemelten fontos az anya és a születendő kölykök szempontjából is, hogy megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag és tápláló összetevő kerüljön a vemhes kedvenc szervezetébe. Tippek a Kutyakajás.hu Webáruháztól.

Természetesen nem arról van szó, hogy amint kiderül, hogy vemhes a kutya, azonnal meg kell növelni a napi eledel adagját, hiszen ezzel nagyon megterhelheted a szervezetét. Mindenképpen tájékozódj arról, mikor mi zajlik a kedvenced testében a vemhesség alatt.

Mit kell tudni a kutya vemhességéről?

A vemhesség általában kilenc hétig tart, így valójában nem sok időd van felkészülni a kutyakölykök érkezésére. Mivel számos komplikáció léphet fel a vemhesség alatt, érdemes rendszeresen orvoshoz vinni a kutyát, hogy az anya kutya és a kölykök is egészségesek legyenek.

Miért ilyen fontos a megfelelő minőségű kutyatáp?

A vemhesség első három hetében nincs szükség változtatásra a kutya táplálásában. A harmadik hetet követően kb. 15%-kal nő a szuka kutya táplálékigénye, ami szintén nem nagy változás. A kutya vemhességének utolsó heteiben azonban komoly testsúlynövekedést tapasztalhatsz a kedvenceden. Pontosan ezért akár 50%-kal több táplálékra van szüksége, melyet naponta többszöri étkezéssel kell bevinni a szervezetébe. Természetesen a több táplálék nem rengeteg ételt jelent, hanem nagyobb mennyiségű, tápláló eledelt. Ezt pedig kizárólag minőségi eledelektől kaphatja meg a kedvenced.

A Royal Canin kutyatáp termékcsaládnak van egy pontosan ilyen kutyusok számára kitalált terméke. A Royal Canin starter egyrészt szabályozott tápanyag- és energiatartalommal rendelkezik, ami miatt megfelelő vemhes és szoptató szukák számára egyaránt. Másrészt a négy hétnél idősebb kölykök számára is ideális.

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

Idex kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...