Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Ivan Shimko on Unsplash

Elvesztették a reptéri dolgozók az utasuk kutyáját

A Delta Airlines utasának kutyáját a világ legforgalmasabb repülőterén, Atlantában veszítették el. Maia még mindig nem került elő.

Paula Rodriguez augusztus 18-án repült hazájából, a Dominikai Köztársaságból egy kéthetes kaliforniai nyaralásra hatéves kutyájával, Maiával. A Delta Airlines járatára váltott jegyet, ahol Maia, a kistestű kutya is vele utazott a kabinban.

San Franciscoba azonban csak átszállással jutott el, így először a Hartsfield-Jackson atlantai nemzetközi repülőtérre érkezett. Itt azonban Rodriguez elmondása szerint a határőrség munkatársai közölték vele, hogy nem felel meg a turistavízum követelményeinek, ezért azt törlik, neki pedig a következő járattal haza kell mennie.

Ekkor azonban már este volt, ezért a visszaút csak másnap volt lehetséges. Az éjszakát egy fogdában kellett töltenie – de a kutyája nem mehet vele. A Delta Airlines egyik munkatársa elvitte Maia-t a tulajdonosától. Paula így nyilakozott  a CNN-nek az esetről:

„Elkezdtem kérdezősködni, hogy hol fogja tölteni az éjszakát, és elmondtam neki, hogy a repülőn már rosszul volt a kutya. Hányt a szorongástól és hasmenése volt. Azt mondta nekem, hogy ne aggódjak, egy olyan intézménybe viszik, ahol erre kiképzett személyzet van. Adnak neki enni és inni, és gondoskodnak róla. Nem tehettem semmit, és bíztam benne.”

Rodriguez másnap 10.20-ra volt kiírva a Dominikai Köztársaságba induló repülőjárata. A határőrök közölték vele, hogy 1,5 órával az indulás előtt felveszik a fogdában, hogy elvigyék a kapuhoz, ahol a kutyája várja majd. Az utasok már a beszállásnál voltak, amikor megérkeztek. De Maia nem volt ott.

A kapu személyzete elkezdett telefonálni. Azt mondták Paulának, hogy biztosan az épületben van valahol, de nincs idejük, hogy megkeressék a kutyáját. Nem volt hajlandó felszállni kutyája nélkül a gépre, ezért átrakták egy később induló járatra, amely Punta Canára indult. Ekkor Paula még mindig bízott abban, hogy Maia előkerül.

A kutya azonban továbbra sem lett meg. Mivel vízum nélkül nem tartózkodhatott 24 óránál tovább az Egyesült Államokban, el kellett utaznia a Punta Canába tartó járattal – a kutya nélkül.

„Mindenki, aki ismer engem, tudja,  hogy mit jelent nekem. Sehova sem megyek nélküle. Annyira jól nevelt, hogy étterembe is elviszem, szó szerint mindenhová. Ő a társam mindenben” – mondta a CNN-nek.

Punta Canán landolva feljelentést tett. Közben az édesanyja Santo Domingóba utazott, hátha a kutya ott kötött ki anélkül, hogy bárki észrevenné. Két napig próbáltak információt kapni a kutyáról, minden lehetséges vonalon. Ezután a Delta egyik képviselője jelentkezett náluk és elmondta, hogy szállítás közben a személyzet kinyitotta a kutya kennelét, aki kiszökött és a kifutópályára került. A személyzet nem tudta megfogni, a kutya pedig eltűnt.

Mivel az amerikai vízumát törölték, Rodriguez nem repülhet vissza az Egyesült Államokba, hogy megkeresse a kutyáját. Ehelyett augusztus 24-én, hat nappal azután, hogy utoljára látta Maia-t, Rodriguez édesanyja kiutazott Atlantába, hogy megkeresse Maia-t. Sajnos ezidáig nem járt eredménnyel. A Delta Airlines közben 1800 dollár kártérítést ajánlott fel Paulának.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: CNN

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...