Saját KB bal
Saját KB jobb

Otthonná változtatták a magányos kutya kennelét

Tisztában vagyunk vele, hogy a fejlettebb országokban a menhelyeken sokkal jobb körülmények uralkodnak, de ahogy máshol, itt is ugyanúgy akár éveket is eltöltenek egy helyen a gazdátlan kutyák. Lily különösen rosszul viselte a bezártságot, így a menhely dolgozói csodás otthont varázsoltak a kenneléből.

Egyes szervezetek kiemelten igyekeznek odafigyelni azokra a kutyákra, akiknek már években kell számolni a menhelyen töltött idejüket, és az anyagi lehetőségeik, a támogatások is adottak ehhez. Különösen azokra az állatokra koncentrálnak, akik nem hozzászoknak, hanem egyre nehezebben dolgozzák fel a bent töltött időt.

A szervezet essex-i központja egy igazi „luxus-menhely”, mely padlófűtéses, klímás kennelekkel, saját képző – és fejlesztőpályákkal rendelkezik, így marad energiájuk és kapacitásuk is egyéb, mentális kérdésekre is odafigyelni.

Lily több mint 720 napja volt már bent, ami ugyan sajnos nem számítana rekordidőnek nálunk, de külföldön ez már nem átlagos, és Lily esetében ez pláne súlyos idő. Így a szervezet dolgozói a helyi médiához fordultak, és az emberek segítségét kérték, hogy a kutya kennelét kicsit otthonosabbá tudják varázsolni. Annyi adományt kaptak, hogy még a kennel méretét is megnagyobbították.

„Lily egy fantasztikus személyiségű kutya, egyszerűen nem értjük, miért nem szeret bele senki” – mondja Kelly McMaster, Dogs Trust Basildon kutyaotthon központ helyettes vezetője. – „Keményen küzdünk, hogy minden kennelt otthonossá tudjunk változtatni, hogy ezzel is segítsük kutyáink jobb közérzetét. Reméljük, Lily esetében a kennelje jobb kinézete is segíteni fog abban, hogy valaki észrevegye, és elhiggye: tényleg egy szerető otthont érdemel”.

Lily fantasztikus átalakuláson megy keresztül az otthonként berendezett környezet hatására, de persze egy szerető gazdit ez sem tud pótolni.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Dog Trust
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...