Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

Két év börtönbüntetést szabtak ki állatkínzás miatt Jászberényben

Egy állatkínzásos ügyben az elsőrendű vádlottra két év börtönbüntetést szabott ki a Jászberényi Járásbíróság.

A másodrendű vádlott 1 év 9 hónap börtönbüntetést kapott. Az állatkínzás mellett rongálás és súlyos testi sértés is szerepel a bűnlajstromukon. A két, büntetett előéletű huszonéves fiatal férfi 2021. áprilisában egy haragosuk és kutyája ellen léptek fel különös kegyetlenséggel. A kistestű kutyát olyan súlyosan bántalmazták, hogy az állatot el kellett altatni. Az esetről és az ítéletről a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya adott ki nyilatkozatot az MTI-nek.

Szétverték az albérletét, bántalmazták a kutyáját

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a támadók 2021. április 19-én jászladányi otthonában támadtak rá haragosukra. Először szóban szidalmazták, az áldozat ekkor még megpróbálta lenyugtatni támadóit. A 23 éves elsőrendű vádlott azonban úgy arcon rúgta az ülő fiatalembert, hogy orvosi segítségre szorult. Míg a sérült férfit Jászberényben ápolták, a két támadó visszament a házhoz. Letépték a bejárati ajtót, betörték az ablakokat, szétverték a háztartási gépeket, a bútorokat és a sértett zenei felszerelését. Az udvaron talált kistestű keverék kutyát pedig olyan brutális kegyetlenséggel bántalmazták, hogy az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni.

A vádlottak fellebbeztek

A Jászberényi Járási Ügyészség 2022. február 17-én emelt vádat az ügyben. A Jászberényi Járásbíróság három tárgyalást tartott, az utolsón, 2023. július 5-én hozott ítéletet. Az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntette, társtettesként elkövetett rongálás vétsége, valamint testi sértés vétsége miatt 2 év börtönbüntetést kapott. Társát, az ügy másodrendű vádlottját pedig társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 9 hónap börtönt szabott ki vele szemben a bíróság – áll a közleményben. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a másodrendű vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett. Az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, ugyeszseg.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...