Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Erik Christensen on Unsplash

Lelőtte egy gyerek segítőkutyáját, nem emeltek vádat

Nem emeltek vádat a férfi ellen, aki közvetlen közelről fejbe lőtte egy autista kisfiú 10 éves segítőkutyáját.

Az indianapolisi férfi vallomásában azt állította, hogy fenyegetve érezte magát, ezért lőtte le a kutyát. A 10 éves fekete labrador képzett segítő kutyaként egy autista kisfiú mindennapjait segítette.

Az eset május 25-én történt, amikor Clyde, a fekete labrador retriever gazdájával játszott a házuk előtt. Mason, a 12 éves autista kisfiú 9 éve élt együtt a kutyával, elválaszthatatlanok voltak egymástól. A kutyát a kisfiú szeme láttára lőtte le a férfi. Mason szülei elmondták, hogy a kutya mindig a gyerek mellett volt. Akár biciklizni ment, akár gördeszkázott, akár a barátaival játszott. Clyde még a trambulinra is felszállt gazdájával. A végzetes napon Mason és Clyde a család háza előtt játszottak. Az esetet egy biztonsági kamera rögzítette, melyen jól látszik, hogy egy férfi sétál a járdán és az udvar felé tart. Clyde nem volt pórázon, odaszaladt a férfihez és megugatta. A férfi ekkor előrántotta a pisztolyát és fejbe lőtte a kutyát.

A lövés jogszerű volt

A férfi vallomásában azt mondta, hogy fenyegetve érezte magát, ezért lőtte le a kutyát. A rendőrség pedig megállapította, hogy a lövés jogos volt. A kutya ugyanis nem volt pórázon és nem volt elkerítve. Az állam törvényei pedig lehetővé teszik a „halálos erő” alkalmazását, ha az egy esetleges súlyos testi sértést előz meg. A férfi ellen nem emeltek vádat, szabadon távozhatott.

Gyűjtést szerveznek, hogy Mason egy másik segítőkutyát kaphasson

Mason szülei az eset után elkezdtek gyűjtést szervezni, hogy a kisfiú egy másik szolgálati kutyát kaphasson. A kisfiú 3 éves kora óta élt együtt segítő kutyájával. Amikor Clyde megérkezett a családhoz, Mason még egyáltalán nem beszélt. Nem egészen hat hónap telt el és Clyde segítségével a kisfiú beszélni kezdett. A kutya jelentette számára a biztonságot, a barátot és a lelki megnyugvást. Egyelőre nem tudják, hogy Mason fel tudja-e dolgozni valaha Clyde tragikus elvesztését. Abban azonban biztosak, hogy senki más nem tudja úgy segíteni az autista kisfiú életét, mint egy képzett terápiás kutya.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Huffpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...