Saját KB bal
Saját KB jobb

A kiskecske, aki megváltoztatta Brigitte Bardot életét

Brigitte Bardot, azaz az „isteni B. B.”, színésznő, ikon, állatvédő aktivista. Ez utóbbi úton pedig nem más indította el, mint egy filmkellékként használt kiskecske.

bardot wikipédia
Az állatok védelméért adta fel karrierjét B. B. – wikipédia

Történt ugyanis, hogy egy filmforgatáson Bardot mellett kecskék és gidák is szerepet kaptak. Természetesen, nem a tündöklő sztár szerepében, pusztán kellékként, illusztrálandó a francia idillt. Bardot-nak nagyon tetszettek az állatok, különösen egy fekete gidát kedvelt meg, akit a forgatási szünetekben rendszeresen felkeresett, simogatott.

Mikor érdeklődött, hogy mi lesz a kis állat sorsa a forgatás befejezése után, a gazdaasszony, akié a kecskék voltak, tájékoztatta, hogy a kiskecske bizony egy francia specialitás főszereplője lesz.  Természetesen, a színésznő nem hagyhatta ezt, ezért felajánlotta, hogy megveszi a kisgidát. Másnap fel is kereste az gazdaasszonyt. A gyönyörű, szőke színésznő egy sportkocsival érkezett a tanyára, és egy „tisztességes összegért” megvásárolta a szóban forgó gidát, akit Colinette-nek nevezett el.

A kiskecske ezek után Bardot kedvence lett, állítólag kutyájával együtt a kis jószág is vele aludt és elkísérte utazásaira is. Egy közeli barát elmondása szerint Colinette volt az első lépés, amely az ünnepelt szépséget az állatok védelme felé fordította. Tulajdonképpen ő az oka annak, hogy Bardot, karrierje csúcsán, felhagyott a filmezéssel és teljes mértékben az állatvédelemnek szentelte az életét.

Egy megszeppent fekete kecskegidának köszönhetjük, hogy 2015-ben Brigitte Bardot-nak hála 500 kecske menekült meg a pusztulás elől egy, a bortermelők és egy kecsketartó asszony között zajló állóháborúban. A kecskék itt szó szerint bűnbakok voltak, ugyanis lelegelték a borszőlőt. Emiatt heves vita és biztosítási perpatvar robbant ki, melyet Bardot közbelépése állított meg. A színésznőből lett állatjogi aktivista megoldotta a gordiuszi csomót, méghozzá egy 150 hektáros terület körbekerítésével. Így a kecskék is jóllakhattak és a szőlő is megmaradt.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.pressdemocrat.com/article/news/the-great-goat-war-of-southern-france/; https://euro.dayfr.com/trends/237292.html; Kép: By Unknown (Mondadori) – http://www.gettyimages.pt/detail/fotografia-de-not%C3%ADcias/the-french-actress-brigitte-bardot-and-another-fotografia-de-not%C3%ADcias/141567885, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44572099; Photo by BLAXTAR ESSENTIALS : https://www.pexels.com/photo/close-up-of-a-black-baby-goat-12035402/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...