Saját KB bal
Saját KB jobb

Robbie, a hősies labrador mentette ki a kenuban rekedt társait

Mint később kiderült, szerencsére senki sem forgott veszélyben

A labradorokra az élet számos területén lehet számítani. Vannak közöttük rendőrségi, katonai és más szolgálati kutyák, de a vakvezető és segítőkutyák között is szép számmal képviseltetik magukat. Az eredetileg vadászatokon az elejtett vad visszahozására kitenyésztett labrador retriever emberközpontú és tanulékony kutya hírében áll. Ezen felül pedig szeret visszahozni dolgokat. Robbie, a fekete labrador retriever azonban túltett átlagos fajtatársain.

Az alábbi videón, amelyet egy járókelő készített, jól látható, hogy két kutyus egy elszabadult kenuban rekedt, amely megindult a sodrásirányban lefelé egy folyón. A kutyák látszólag tehetetlenül ülnek a csónakban, és senki sem indul a megmentésükre. Egyszer csak egy fekete labrador retriever tűnik fel a színen, aki a vízbe ugorva sebesen indul a csónak – és a benne rekedt kutyák – irányába.

Jól láthatjuk, hogy Robbie céltudatosan úszik a csónak irányába, nem kérdéses, hogy segíteni szeretne. A csónakhoz érve megragadja a kötelet, és a két másik kutyus látható örömére elkezdi húzni a csónakot a part felé. Mindenki legnagyobb örömére sikerül neki a mutatvány, és mindkét bajba jutott kutya, Robbie és a kenu is biztonsággal partot érnek.

A Robbie hőstettét megörökítő videó felkerült az internetre, ahol hamar elterjedt. Bár az eredeti bejegyzésben egy elsodródott kenu és két kutya hősies megmentéséről írnak, a videó valójában csak Robbie, és két pajtása, Rusty és Bullet egyik kedvenc játékát örökítette meg.

A gazdik elmondása szerint a három kutyus kiskora óta a folyó közelében nőtt fel, gyakorta viszik őket vízi túrázni. Hármuk közül Robbie találta ki a kenuzós játékot, amelyet azóta örömmel űznek.

„Robbie tanította nekünk ezt a játékot – meséli a gazdi. Gyakran játsszák ezt, és mindhárman nagyon élvezik. Egyáltalán nem voltak veszélyben, hiszen kiskoruk úta vízközelben élnek és remekül úsznak.”

A gazdi azt is elmondta, hogy bár Robbie a játék szellemi atyja, Rusty is ki tudja húzni a kenut a partra, illetve mindketten pontosan tudják, mikor kell ledobni a csónakból a kötelet, hogy a másik el tudja kapni. Szerintünk ez sem kis szellemi teljesítményről és kreativitásról árulkodik!


Szerző: Szalay Adél
Forrás: I heart dogs. Videó: YouTube.
Képek: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...