Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Lola Delabays on Unsplash

Állatvédők nyomására változtatott műsorán a Moulin Rouge

Állatvédők tiltakozása miatt a híres párizsi Moulin Rouge levett a műsoráról egy régóta futó kígyós műsorszámot.

A műsorszámban a szereplő egy vízzel teli tartályban úszik, ahová kígyókat dobnak be. A The Guardian beszámolója szerint az állatvédők kitartó tiltakozásának köszönhetően a kabaré levette műsoráról a híres kígyós számát.

Az 1889-ben alapított kabaré 2024-re ígérte, hogy nem alkalmaz többé állatokat a műsoraiban. A világhírű kabarét ma már főleg turisták látogatják, a meghökkentő kígyós attrakció pedig igen vonzó turistalátványosságnak bizonyult. Ezért is próbálta húzni-halasztani az időt a vezetőség, de végül meghátrálni kényszerültek. Nemcsak az állatvédők demonstráltak folyamatosan az ügy érdekében, de a párizsi városvezetés is figyelmeztette a létesítményt. Végül közleményben jelentették be, hogy többé nem szerepeltetik a kígyókat a jövőben.

Ragasztószalaggal kötötték be a szájukat

A műsorszám többszörösen aggályos volt állatvédelmi szempontból. Először is szárazföldön élő kígyókat dobtak be a víztartályba, ahol addig kellett vonaglaniuk, amíg a táncosnő előadta a számát. Két kígyófajt használtak, a délkelet-ázsiai kockás pitont és a tigrispitont. Mindkettő védett faj és kifejezetten a szárazföldön élnek. A másik aggályos pont, hogy a kígyókat ragasztószalaggal akadályozták meg abban, hogy harapjanak, vagy a vízbe ürítsenek.

Amandine Sanvisens, a párizsi Animaux Zoopolis állatvédő csoport aktivistája szerint a kígyókat komoly stressz érte nap mint nap a szereplés miatt. Másfél órán keresztül utaztatták őket a helyszínre egy szűk fémládában. A vízbe eresztés és ragasztószalagozás pedig újabb stresszt okozott az állatoknak. Az állatvédők szerin történelmi lépés a revüszínház döntése. A végső cél pedig az, hogy egész Franciaországban megszűnjön a vadállatok fogságban tartása.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Guardian

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...