Saját KB bal
Saját KB jobb

Brutális kutyatámadás Győrszentivánon, egy vizsla elpusztult

A kisalfold.hu hírportál tudósítása szerint brutális kutyatámadás történt a napokban Győrszentivánon. A lapnak állatvédők és a támadásban közvetve érintett szomszéd is nyilatkozott.

Az éjszakai kutyatámadás egy családi ház kertjében történt, az ott élő magyar vizsla elpusztult és az egyik családtag súlyos sérüléseket szenvedett. A család másik kutyáját, egy spánielt sikerült időben kimenekíteni a megvadult kutyafalka karmai közül.

A család éjszaka vad ugatásra és vonyításra ébredt. A szomszéd öt nagy testű kutyája tört be a telkükre, az ott tartózkodó kutyákat támadták meg. A családfő megpróbálta menteni a kutyákat, de őt is megtámadták. Kétoldali bokatörést szenvedett. Kórházba szállítást követően megoperálták, jelenleg is a győri kórházban fekszik. Az egyik kutyát, egy spánielt a család egy másik tagjának sikerült bemenekítenie a házba. Sméja Dávid a kisalföld.hu-nak elmondta, hogy Johhny kutyájukat, a nyolcéves magyar vizslát sajnos nem tudták megmenteni a kutyafalkától. Saját telkükön pusztult bele sérüléseibe.

Többször jelezték a problémát a hatóságoknak

Szűts Judit, a támadást elszenvedő család szomszédja is nyilatkozott az ügyről. Elmondása szerint már többször jelezték a hatóságoknak, hogy az öt nagytestű kutyát tartó szomszédnál a kerítés nem megfelelő méretű és állapotú. A győri önkormányzat állatügyekkel foglalkozó munkatársa ki is ment a helyszínre. Azonban érdemi változás nem történt. A házban bérlők laknak, de a tulajdonos is tudta, hogy milyen állapotok uralkodnak az ingatlanában. A kerítés problémáján túl  a kutyák szocializálatlansága is komoly gondot jelent. A kutyák élettere kicsi, ellátásuk rendszertelen és nem foglalkoznak velük a tulajdonosok.

A rendőrség büntetőeljárást indított

A Győri Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett, súlyos testi sértés vétség bűncselekménye miatt büntetőeljárást indított. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a kisalfold.hu-val azt is közölte, hogy a nyomozás érdekei miatt további információt egyelőre nem tudnak közölni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: kisalfold.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...