Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Alan Rodriguez on Unsplash

Egy súlyosan beteg elefánt miatt zúgolódnak Pakisztánban

A pakisztáni Karacsiban komoly indulatokat váltott ki a lakosság körében egy súlyosan beteg elefánt sorsa. Az elefánt egy helyi állatkert lakója, az emberek az állatkert bezárását követelik.

Az Anadolu török hírügynökség pénteki jelentése szerint Karacsi, Pakisztán üzleti fővárosának lakói között komoly indulatokat gerjesztett egy sérült elefánt története.  A sánta, felállásra nehezen képes és beteg elefánt miatt az állatkert végleges bezárására szólították fel a város vezetőségét.

Rossz tartási körülmények és gondatlan kezelés

Egy videó keltette az indulatokat, amely a beteg Núr Dzsahántról készült, aki láthatóan nagyon rossz állapotban van. Jelenleg külföldi állatorvosok kezelik. Több olyan betegséggel küzd, amelyek a rossz tartási körülmények és az elégtelen orvosi kezelés következményei lehetnek. Az állat hónapok óta gyengélkedik, de csak most érkezett hozzá komolyabb orvosi segítség.

Núr Dzsahán 17 éves, a nevét Dzsahángír mogul császár hitveséről kapta. A hatalmas testű emlőst múlt héten műtötték meg külföldi állatorvosok, de az állapota azóta aggasztóan romlott. Núr Dzsahán az utolsó négy állatkerti elefánt egyike Pakisztánban. Mindannyian  az 1870-ben alapított karacsi állatkertben élnek.

Az állatkert bezárását szorgalmazzák

Az 153 éves állatkertet a közelmúltban erős bírálatok érték. A bírálók szerint az állatokat szakszerűtlenül kezelik és borzalmas körülmények között élnek. Sokan azt javasolják, hogy az állatkertet zárják be, és az állatokat helyezzék át menhelyekre.  A felszólalók között ismert politikusok is vannak. Köztük a klímaváltozásért felelős miniszter és a külügyminiszter felesége. Az állatkert új igazgatója, Kanvar Ajub szerint Núr Dzsahán esetében felmerült a lehetőség, hogy a karacsi szafariparkban helyezzék el, de állapota jelenleg nem teszi lehetővé ezt a döntést.

Az igazgató szerint bár az elefánt a lehető legjobb kezekben van, de mivel állapota romlik, egyelőre csak reménykednek a felépülésben. Azt mondta, hogy jogosak az állatkerttel szembeni kifogások, és a helyzet megelőzhető lett volna, de most már dolgoznak a körülmények javításán. Az állatkert bezárása jelenleg nem tervezett.

Bohata Krisztina

(Kutyabrát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...