Saját KB bal
Saját KB jobb

Mely vitaminok segítenek, ha hullik a hajad?

A hajhullás problémája sokakat érint, nőket, férfiakat egyaránt, de mi, nők talán még nagyobb kétségbeeséssel fogadjuk, ha a hajkefében vagy hajmosás után a lefolyóban nagyobb adag hajat találunk.

A dús, fényes haj a nőiesség szimbóluma, így érthető, ha mindannyian ilyenre vágyunk. Azonban sajnos keveseknek adatik meg, hogy olyan hajuk legyen, amilyenre mindig is vágytak, amilyenre mindenki vágyik. A genetikát sajnos nem tudjuk befolyásolni a szépségünk érdekében, de a táplálkozással sokat segíthetünk a haj általános állapotán. Miket egyél, milyen vitaminokat és ásványi anyagokat pótolj? Segítünk, hogy újra legyen kedved tükörbe nézni. 

Az egészséges haj titka

A haj egészsége, szépsége szembetűnő, így az is, ha valami probléma van vele. A BodySelect Beauty Line étrend-kiegészítői tartalmazzák az összes olyan hatóanyagot, amelyek a haj, a bőr és a köröm szépsége érdekében fontosak, így bizonyos időközönként minden nő számára javasolt a szedésük. 

A rohanó életmód, a stressz, a szennyezett városi levegő, az életkor, a betegségek, a hormonális változások, a tápanyaghiányos fogyókúrák mind hozzájárulnak a haj szerkezetének kedvezőtlen változásaihoz. Sokan, életük során akár többször is küzdenek hajproblémákkal. Szerencsére ezek nagy része speciális, kimondottan a haj egészsége érdekében összeállított vitamin- és ásványianyag-tartalmú táplálékiegészítőkkel kezelhető.

Helyes hajápolással a szép hajért

Kétségbeejtő és egyben jelzésértékű, amikor a korábban fényes, rugalmas és selymes tapintású haj mattá, töredezetté, kócossá válik. Első körben érdemes kizárni a külső károsító tényezőket, és csak azután a belső okokat keresni. 

A nem megfelelő hajápolás sokat ronthat a haj állapotán, ezért érdemes megfogadni a szakmai tanácsokat a hajszárítással, a haj vegyi és mechanikai kezelésével kapcsolatban. A túlságosan forró levegővel történő hajszárítás, forró hajformázó eszközök és a hajápoló és -formázó készítmények túlzott használata mind károsítja a hajszálakat. Igyekezz minél kevesebb vegyi anyagot használni, és lehetőség szerint minél kevesebbet mosni, mert a gyakori hajmosás, főleg, ha nem megfelelő samponnal végzed, inkább árt a hajnak. 

A haj egészségét, a haj növekedését jelentősen befolyásolja a fejbőr, a hajhagymák állapota. 

Vitaminok hajhullásra

Amennyiben kizártad a hajhagymákat érintő bajokat és a szervi problémákat, a hajhullás leggyakoribb oka a vitaminhiány. 

  • A-vitaminra a hajnövekedés érdekében van szükség, hiánya a hajvégek töredezését okozza. 
  • A B-vitaminok a faggyútermelés szabályozásában vesznek részt.
  • A biotin a kopaszodás és az őszülés lassításában játszik szerepet.
  • A C- és E-vitaminok antioxidánsként a sejtvédelemben vesznek részt, továbbá az aszkorbinsav a vas felszívódását is segíti, ezáltal táplálja a hajhagymákat.

A haj épsége és szépsége nyomelemeket kíván, szükség van cinkre, rézre, szelénre, káliumra, kalciumra. Kollagénfehérje szedése is segíthet. 

Kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással sokat tehetsz a hajad egészségéért.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...