Sir Patrick Stewart ideiglenesen befogadott pit bulljával emel szót a harcoltatás ellen

A Star Trek és az X-Men Golden Globe díjra jelölt angol sztárja pár hete fogadta magához ideiglenesen Gingert. Régen ő is hitt a fajtát érintő negatív előítéletekben, de annyira egymásra találtak a kutyával, hogy a színész még azt is elvállalta, hogy az ASPCA kutya harcoltatók elleni kampányának egyik arca lesz. 

Sir Patrick és felesége, Sunny egy nonprofit szervezettől hozták el Gingert. Instagram fotóik is jól mutatják kapcsolatuk bensőségességét: a színész hihetetlenül gyengéd és törődő, amire egy mentett kutyának pontosan szüksége van.

„Azt veszem észre, hogy Ginger miatt megváltozott az egész hozzáállásom a világhoz, a mindennapos hírekhez. Olyan minőségű türelmet, toleranciát és vidámságot hozott az életünkbe, hogy egyszerűen eltolódott a figyelmem arról, amerre a világ halad. Sokkal optimistább lettem, és ez már 7-8 nappal Ginger érkezése után érződött.”

Sir Patrick azt is elárulta, nem érzett mindig így a pit bullokkal szemben. Benne is megvoltak a negatív előítéletek a fajtáról, amíg 5 évvel ezelőtt meg nem ismert egy ilyen fajtájú idős kutyát, Sadie-t.

„Az első reakcióm szörnyű volt, szégyellem is magam miatta. Az első gondolataim ezek voltak a kutyát illetően: agresszió, ellenségesség, erőszak. Kényelmetlenül éreztem magam, hogy találkoznom kell vele. Amikor viszont megismertem Sadie-t, valami megváltozott bennem.”

Sadie hatására döntött úgy a színész, hogy amíg Los Angelesben van, addig ideiglenesen magához vesz egy mentett pit bullt. Ginger mintegy 6 évtized alatt, 14 éves kora óta az első kutyája. Nagyon szerették volna örökbe fogadni, de a hazájukban nagyon szigorú törvény van életben a pit bull fajta vonatkozásában, így a család reméli, hogy sikerül egy amerikai otthont találni neki, amíg itt vannak.

Emellett a sztár végérvényesen elkötelezte magát a Nagy Britanniában életben lévő BSL törvény ellen (Breed Specific Legislation: fajta alapú megkülönböztetés, amely alapján megtiltják bizonyos kutyafajták tartását) és a kutya harcoltatás elleni küzdelem mellett, amelynek hivatalos napja április 8-a.


A pit bullt tartók ezen a napon mindannyian szelfiket posztolnak majd szeretett kutyájukkal a #GetTough hashtag-el (Légy kemény), hogy megmutassák: nem csak hogy fellépnek ez ellen a barbár „sport” ellen, de kutyájuk valóban csak egy farkas bőrbe bújtatott bárány.

 

„Ezeket a kutyákat azért lehet bármire felhasználni – legyen az harcoltatás vagy megfelelő képzés és tréning, mert a karakterükben benne van, hogy szeretnének megfelelni a gazdájuknak, egyszerűen szeretnének a kedvére tenni.” – foglalja Sir Patrick a lényeget.

 

Még több érdekesség és fontos információ a témában:

Pit bull tilalom Montrealban

Tiltólistás fajták – kik ők valójában?

Autista fiú 8 hónapos segítőkutyáját foglalták le a rendőrök

Kutyajogsi külföldön

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...