Saját KB bal
Saját KB jobb
canva

Kóbor kutyák martak halálra egy tó partján futó nőt Bukarestben

A Hotnews.ro hírportál szerint kóbor kutyák támadtak meg és martak halálra egy nőt Bukarestben, aki egy tó partján futott.

A nőt egy egész kóbor kutyafalka támadta meg, esélye sem volt a menekülésre. Ugyanezen a környéken tavaly áprilisban már érte egy hasonló támadás, akkor is súlyos sérüléseket szenvedett.

A 43 éves, nagybányai születésű nő egy bukaresti kutatóintézetben dolgozott mérnökként.  A környezetvédelmi doktori címmel is rendelkező Ana Oros Daraban rendszeresen sportolt. Elkötelezett természetjáró volt és több környezetvédelmi projektben is részt vett. A hegymászóklub aktív tagja volt. Részt vett a Verespatak megmentéséért szervezett maratonfutások megszervezésében is.

Az első kóbor kutya támadást túlélte

Tavaly ugyanezen a környéken szintén megtámadta egy kutyafalka. Akkor súlyos fej-és végtag sérüléseket került kórházba.  Korábban is találkozott már a rá támadó kóbor kutyákkal futás közben. A támadás idején azonban egyszerre két falka, 15-20 kutya támadt rá. Egy kerékpáros segítségével menekült meg. Sérülései azonban annyira súlyosak voltak, hogy barátai véradást és adománygyűjtést szerveztek számára. A második, végzetes támadás napján azonban senki nem tartózkodott a közelben. Egy szemtanú távolról látta, hogy mi történik. Azonban mire odaért, a nő már nem volt életben.

Falkába verődött kóbor kutyák terrorizálják a környéket

Az eset nagy figyelmet kapott a közösségi médiában. Gabriela Firea családügyi miniszter, Bukarest korábbi szociáldemokrata főpolgármestere a 2020-ban megválasztott új városvezetést tette felelőssé a tragédiáért. Facebook-bejegyzésében azt írta: nem lehet véletlen, hogy falkába verődött gazdátlan ebek terrorizálják Bukarest egyes elhanyagolt részeit.  Szerinte a főpolgármesteri hivatal állatvédelmi felügyeletét (ASPA) nem viszi menhelyre a kóbor állatokat. A tartási költségeket megspórolva a begyűjtés után szabadon engedi a gazdátlan állatokat.

Rengeteg a kóbor állat

Az ASP egy 2015-ben közzétett jelentése szerint Bukarestben két év alatt több mint ötvenezer gazdátlan ebet gyűjtöttek be az áruházak parkolóiból, parkokból és elhagyott telkekről. Legalább 26 ezret pedig elaltattak közülük.  A román parlament 2013 őszén fogadott el törvényt arról, hogy a hatóságok elaltathatják azokat a gazdátlan ebeket, amelyeket a begyűjtésüktől számított 14 munkanapig nem fogadnak örökbe. A parlamenti szavazásra egy héttel azután került sor, hogy kóbor kutyák martak halálra egy négyéves kisfiút Bukarestben.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI, Hotnews.ro

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...