Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook

Csodával határos módon nyolc lőtt sebet élt túl a kóbor kutya

Nyolc lőtt sebbel találtak rá egy kóbor kutyára, aki csodával határos módon túlélte az esetet. Életét a gyors segítségnek és az orvosoknak köszönheti.

Még a sokat látott állatvédők sem merték elhinni, hogy a többszörösen meglőtt kóbor kutya túléli az esetet. A texasi Buchanan Dam városban lévő Hill Country Humane Society közösségi oldalán adott hírt a szerencsétlen kutya történetéről, akit Messiásnak nevezetek el.

A kóbor kutyát vérző, sokkos állapotban találták meg állatszerető emberek, akik azonnal értesítették az állatvédő egyesületet. Első ránézésre is súlyosak voltak a sérülései.  Több sebből vérzett, nem bírt lábra állni. A menhely munkatársai sejtették, hogy a kutyát meglőtték. Azonban arra nem számítottak, hogy nyolc lövedéket találnak a kutya testében.

Valószínűleg haszonállat őrzésére tartották

Közép-Texasban sok farmon és gazdaságban tartanak kutyákat a jószágok őrzésére. Messiás egy nagy testű pireneusi kutya keverék, nagyjából két éves lehet. Ezeket a kutyákat nem ivartalanítják és nem is tartják szoros felügyelet alatt. Valószínűleg elkóborolt és átlépte egy idegen birtok határát. Mindez egyelőre csak feltételezés, a tettes kilétéről még semmit nem lehet tudni.

Azonnal állatorvoshoz került

A menhely azonnal fogadta a kutyát és még aznap éjszaka sikerült egy klinikát is találniuk, ahol fogadták. A teste csupa vér volt és láthatóan nagy fájdalmai voltak. Sok vért vesztett, a gyomra pedig tele volt gázokkal, ami azonnali beavatkozást igényelt. Az orvosok alapos vizsgálat után összesen nyolc egész golyót és több szilánkot találtak a testében. A nyakában, a lapockáinál, a hátsó lábában és az orrához közel is találtak lövedéket. A legsúlyosabb találat ez utóbbi volt, mely majdnem átszakította az orrüreget.

A kutya valószínűleg azért nem halt meg a lövésektől, mert mindegyik elkerülte a fő artériát. Az állatorvosok egyelőre nem mindegyik golyót szedték ki a kutya testéből. Úgy vélik, hogy néhány lövedéket nem szabad elmozdítani a helyéről, mert azzal több kárt okoznak mint hasznot.

Már ideiglenes befogadónál van

Messiás a műtétek után szinte azonnal egy ideiglenes befogadó családhoz költözhetett, ami sokat segít a rehabilitációján. A menhelyen valószínűleg nehezebben lehetne megoldani az állandó felügyeletet és a kezeléseket. A jelenlegi nyugodt körülmények és gondos ápolás mellett az orvosok úgy vélik, hogy teljesen fel fog épülni. Ideiglenes befogadói szerint egy kedves és hálás kutya, akinek valószínűleg rekord sebességgel lesz új családja.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs.com Facebook

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...