Saját KB bal
Saját KB jobb

Börtönbüntetést kapott a kutyáját agyonverő férfi

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta saját kölyökkutyáját, hogy az állat belehalt a sérülésekbe.

Egy év két hónap börtönbüntetést kapott egy férfit a Berettyóújfalui Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt. Az ítélet nem jogerős. A férfi egy hajdú-bihari településen szó szerint agyonverte kutyáját.

A börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáról a Debreceni Törvényszék szóvivője tájékoztatta az MTI-t. Dobó Dénes közleményében beszámolt az esetről is, mely felkavaró és brutális részleteket tartalmaz. A bűncselekmény leírását szó szerint idézzük: (Figyelem, felkavaró tartalom!)

    A vádlott 2021. november 21-én délután otthonában, a családja által tartott körülbelül két és fél hónapos keverék kutyát kézzel fejen csapta majd kidobta az udvarra. A férfi ezután az állatot indokolatlanul tovább bántalmazta és nagy erővel hasba is rúgta. A kutya hátsó két lábát ezután a vádlott megfogta, majd felemelte az ebet és a betonjárdához vágta.

Az ügyészség megállapított az eljárás során, hogy a vádlott az állatnak „átlagosat lényegesen meghaladó, különös szenvedést okozott”. A kiskutya a bántalmazást követően egy óra múlva elpusztult. A bírósági tárgyaláson a férfi elismerte tettét. A különös kegyetlenséget azzal indokolta, hogy idegesítette, hogy a kutya férges és bement a házba a gyerekek közelébe.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott enyhítésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: MTI

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...