Saját KB bal
Saját KB jobb
Ebowalker képe a Pixabay -en.

100 éves néni fogadott örökbe egy 11 éves csivavát

Gucci-t, a 11 éves csivava keverék kutyust egy kaliforniai, 100 éves néni fogadta örökbe. Az örökbeadásnak azonban voltak feltételei a menhely részéről.

Johanna Carringtonnak az évek során számos háziállata volt, többek között összesen nyolc pekingi palotapincsit nevelt férjével. Miután férje meghalt, és a néni utolsó kutyája, Rocky is eltávozott, hatalmas űrt hagytak maguk után. Johanna a lányának mondta el először, hogy szeretne örökbefogadni egy árva kutyust. Azonban a legtöbb menhely, érthető okokból nem ad örökbe egy ilyen idős embernek kutyát.

Találtak megoldást

Szerencsére az egyik szomszédjuk a közeli menhely önkéntese, aki talált megoldást a problémára. Guccit éppen akkor kobozták el egy szaporító telepről és készen állt arra, hogy egy nyugodt, békés, szerető otthonra találjon.  Johanna Carrington kérelmét pedig nem utasították el azonnal, mert a néni ápolója vállalta, hogy minden nap sétáltatja Guccit, és segít a gondozásában. Ezzel a feltétellel Gucci beköltözött Johannához, és a néni elmondása szerint azonnal otthon érezte magát.

Jó hatással vannak egymásra

Kutatások bizonyítják, hogy egy kutya pozitívan befolyásolhatja az idősek mentális egészségét. Társaságot nyújt, csökkenti a magányt, növeli a szocializációt, valamint célt és értelmet ad az életnek. A társállatok olyan veszteséget követően is jó hatással lehetnek egy idős emberre, mint például a házastárs halála. Hozzájárulnak az egészséges öregedéshez azáltal, hogy csökkentik a stresszt és még a fájdalommal való megbirkózásban is segítenek.

Egy idős kutyusnak pedig már nincs szüksége sok mozgásra, túrákra vagy akár sportra. Sok szeretet, simogatást és megfelelő gondoskodást igényelnek, Johanna pedig idejének nagy részét biztosan Guccival tölti majd.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheDogingtonpost

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...