Saját KB bal
Saját KB jobb
pexels

Börtönt kért az ügyészség a kutyáját bántalmazó férfire

Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emelt vádat az ellen a 32 éves férfi ellen, aki súlyosan bántalmazta saját kutyáját.

A férfi ellen még 2021-ben emeltek vádat, az ügyészség akkor azonnal elzárást indítványozott büntetésül. Azonban a most megtartott bírósági előkészítő tárgyaláson a bíró csupán pénzbüntetést és közérdekű munkát szabott ki. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Combcsonttörés

Az ügyészségi sajtóközlemény részletezte a vádiratot, melyben leírták, hogy a férfi miért és hogyan verte meg brutálisan 1 éves kutyáját. A sajtóközlemény erre vonatkozó részét szó szerint idézzük:

A vádirat szerint a férfi 2020. július 16-án, napközben hazaért a VII. kerületi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy az 1 éves, kistestű kutyája lerágta a falvédőt, illetve több helyre odavizelt, ezért dühös és agresszív lett. Az indulat hevében a férfi üvöltözött, majd az állatot 15 percen keresztül bántalmazta, ennek során testszerte, több alkalommal, nyitott tenyérrel megütötte.

A bántalmazás és agresszió miatt a kutya az ágy alá menekült és ott félelmében, valamint a bántalmazás következtében keletkezett fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett. Az állat hangos nyüszítésére az egyik lakó figyelt fel, aki értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a kutya testszerte véraláfutásos sérüléseket, valamint combcsonttörést szenvedett, mely utóbbi sérülés megfelelő orvosi beavatkozás hiányában maradandó egészségkárosodást okozhatott volna.

Állatkínzás vétsége

Miután a rendőrség lezárta a nyomozást, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A brutális tett miatt az ügyészség a tettessel szemben elzárás büntetést indítványozott. A bíróságon előkészítő ülést tartottak, ahol a férfi beismerte bűnösségét és egyúttal lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság bár bűnösnek mondta ki a férfit, enyhített az ügyészség által kért büntetésen. Az állatkínzót 312 óra közérdekű munkára és 150 000 Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosításért, elzárás büntetés kiszabásáért. A törvény szerint az elzárás leghosszabb tartama 90 nap, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ugyeszseg.hu

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...