Saját KB bal
Saját KB jobb
Érzelmi támogató kutyák

Hivatali esküt tett a labrador, aki erőszakos bűncselekmény áldozatainak fog segítséget nyújtani a bíróságon

Az érzelmi támogató kutyák jelentőségét egyre több szituációban és helyen ismerik el szakemberek, eredményeikkel nem lehet vitába szállni.

Teljesítenek már szolgálatot iskolákban, ahol a vizsgák miatt izguló tanulóknak nyújtanak segítséget és oldják a rájuk nehezedő stresszt. Segítenek olvasási nehézséggel küzdő gyerekeknek, aki nagy része csak a kutyának mer önfeledten, szorongás nélkül felolvasni. Reptereken, kórházakban, hospice intézményekben és számos helyen segítik az embereket ott, ahol érzelmi támogatásra szorulnak.

A bíróság egészen új terület az érzelmi támogató kutyák számára

Ezért is fantasztikus hír, hogy Az USA-ban, Illionis államban hivatalosan is szolgálatba lépett Hatty, a két éves fekete labrador, hogy támogassa a szexuális és erőszakos bűncselekmények áldozatait a bíróságon.

A kutyát egy ügyvédi iroda „alkalmazza” már egy ideje, de ahhoz, hogy a bíróságon is részt tudjon venni a munkában és hivatalosan is elismerjék a státuszát, az állami ügyészi hivatalban egy rövid szertartás keretén belül esküt tett hivatására. A ceremónia alatt jobb mancsát egy törvénykönyv fölé helyezték, hogy az eskü teljesen hivatalos legyen.

hivatali esküt tett a segítő kutya

Sokkal nagyobb szerepük van mint gondolnánk

Bár az eljáráson mosolygunk, az ilyen segítő, érzelmi támogató kutyák tevékenységének óriási szerepe van egy-egy ügy tárgyalásának folyamatában. Az áldozatok a kutyák érzelmi támogatásával nagyobb biztonságban érzik magukat, erőt és nyugalmat is kapnak a kutyák jelenlététől, mely nagyban befolyásolja érzelmi reakciójukat. Az áldozatoknak megkönnyítik a tanúvallomást, a megtörtént események felidézését, melynek rendkívül fontos jelentősége van a folyamat során.

Hattyre évente nagyjából 150-200 ügy vár, az ügyészi hivatal pedig már twitter posztban is üdvözölte a kutyát és nagyon büszkék rá, hogy egy ilyen „erőforrással” is rendelkeznek az áldozatok segítésében.

Érzelmi támogató kutyák

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

 

Forrás: abcnews.go.com
Fotók: Cook County State’s Attorney
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...