Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube/bouju1

A víz összeköt – egy árva elefánt és egy árva kutya barátsága

A mentett árva elefántnak nem volt társasága és egyetlen barátja sem, egészen addig, amíg rá nem mászott a fejére egy kutya fürdőzés közben.

Bubbles egy árva elefánt, akinek a szüleit orvvadászok ölték meg Afrikában. Még egészen kicsi elefántként maradt árván, életét annak köszönheti, hogy időben felfedezték az állatmentők és biztonságos helyre szállították.

Bubbles számára nemcsak a fizikai életben maradás jelentett kihívást, hanem a mentális helytállás is. Az élelem megszerzésének feladatán túl Bubbles-re a magány is rászakadt, mely az elefántoknál nagyon is valós dolog, ha egyedül maradnak. Az elefántok nagy családokban, falkákban élnek, óriási szociális hálót tartanak fent maguk körül. Együtt nevelik a kicsinyeiket, komolyan kötődnek egymáshoz és függenek egymástól. Ezért igazán tragikus, amikor egy elefánt csordát szakítanak szét az orvvadászok és ölik meg annak tagjait agyaruk miatt. Ilyenkor a falka többi tagja komolyan és mélyen gyászol.

Két árva találkozása

Bubbles a dél-karolinai Myrtle Beach Safari területére került még 1983-ban, itt tudtak neki helyet szerezni az állatvédő aktivisták. Bár a hely csodálatos és megfelelő egy elefánt számára, Bubbles magányosan tengette mindennapjait, egyetlen barátja sem akadt. A gondozói hamar rájöttek, hogy Bubbles nagyon szereti a vizet és szeret pancsolni. 2007-ben ezért építettek neki egy medencét is, valamint a parkban lévő folyóba vitték le gyakran fürödni. Ekkor ismerkedett meg Bellával, aki szintén egy árva kutyus volt és szintén befogadták a gondozók.

Egyetlen közös van a két állatban, hogy mindketten imádják a vizet. Hatalmasakat játszanak együtt a folyóban és ma már a szárazföldön is elválaszthatatlanak. Nézd meg a videót erről a cuki párosról:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs.com 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...