Saját KB bal
Saját KB jobb
instagram.com/guskenworthy/

Az olimpikon, aki egy koreai kutyahús farmról mentett kutyát

Gus Kenworthy síelő olimpikon példás állatvédő és állatszerető, egy olyan kutyát fogadott örökbe, akit egy koreai kutyahús farmról mentettek meg.

Gus Kenworthy neve számunkra talán kevésbé ismert, de hazájában, az Egyesült Államokban igazi sztár sportoló, műsorvezető és modell. Gus több olimpián is eredményesen részt vett freestyle síelőként, Szocsiban pedig 2014-ben olimpiai ezüstérmet szerzett. Több mint 1 millió követője van az Instagramon, ezt a platformot pedig arra használja fel, hogy az állatvédelemről, örökbefogadásról beszéljen rajongóinak. De nemcsak beszél, példát is mutat. Kutyáját egy koreai kutyahús farmról mentették egy állatvédő szervezet segítségével.

Több állatvédő szervezettel is együtt működik

Gus egész életében állatbarát volt, kutyái elképesztően fontosak számára. Folyamatosan együtt dolgozik amerikai és külföldi állatvédő szervezetekkel.  Mindössze 11 éves volt, amikor az első kutyáját örökbe fogadta egy menhelyről. Mack már altatás előtt állt, amikor Gus és családja befogadták. Miután a kutya hozzájuk került és még sok évet töltött boldogan a családjukban, Gus testközelből értette meg, milyen sokat számít, ha valaki örökbe fogad egy kutyát. Ettől kezdve elkötelezetten küzd az örökbefogadás mellett, ehhez pedig csodálatosan kamatoztatja a sportban szerzett népszerűségét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

gus kenworthy (@guskenworthy) által megosztott bejegyzés

Olimpiai ezüst – orosz kóbor kutyák megmentésével

A 2014-ben, Szocsiban rendezett olimpián Gus ezüstérmet szerzett, de nem csak ezzel került címlapokra és az érdeklődés középpontjába. Ekkor Mack kutyája már 11 éve halott volt, de Gus még mindig kóbor és örökbe adásra váró kutyákon segített. Szocsiban orosz kóbor kutyáknak keresett külföldön gazdikat, a szállításban és a szervezésben vett részt.

2018 Phjongcshang – újabb kutyamentési akció

Négy évvel később, a phjongcshangi téli olimpián ismét rajthoz állt a síakrobatika férfi slopestyle mezőnyében. Bár az edzések során egy könnyebb sérülést szenvedett, de így is sikeresen vette az akadályokat. Bekerült a döntőbe, de a fináléban csak a 12. helyet sikerült megszereznie. Azonban itt sem elsősorban döntős eredménye miatt hallatott magáról. A HSI nemzetközi állatvédő szervezettel közösen kiálltak a szöuli kutyákért és a kutyahús farmokról kezdtek el állatmentéseket szervezni. Gus pedig örökbe is fogadott egy Beemo nevű kutyát, akit aztán sajnos egy vele született szívbetegség miatt viszonylag hamar elveszített.

Gus Instagram posztjában akkor azt írta, soha nem szeretett még így kutyát és nagyon sajnálja, hogy a közös idejük ilyen rövid volt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

gus kenworthy (@guskenworthy) által megosztott bejegyzés

Újabb koreai kutya

Gus a szívszorító veszteség ellenére tovább folytatta a munkát a HSI-vel. 2018 nyarán aztán beleszeretett egy szintén Koreából mentett kutyába. A labrador retriever keveréket szintén egy kutyahúsfarmról mentették ki.Kenworthy a Birdie nevet adta neki Beemo tiszteletére, aki imádta a madarakat és a havat. Birdie most már majdnem 3 éves, és gazdájával szinte elválaszthatatlanok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

gus kenworthy (@guskenworthy) által megosztott bejegyzés

A sportolótól természetesen sokan kérdezik, miért tesz ennyit az állatokért. Erre ő az alábbiakat válaszolta:

„Annyi állat van menhelyeken, akiknek családra, gazdára van szükségük. Remélem, hogy bárki, aki meghallja a történetemet és a Birdie-vel kapcsolatos tapasztalataimat, bátorítást vagy ösztönzést érez arra, hogy fontolóra vegye egy háziállat örökbefogadását. Ez tényleg sok szempontból jobbá tette az életemet”

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs.com, Instagram

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...