Saját KB bal
Saját KB jobb
TheDoDo/YouTube Video

Tizenkilenc évesen került menhelyre, de nem maradt ott sokáig

Ace tizenkilenc évesen került menhelyre, ahonnan kalandos úton találta meg végleges családját.

Ace, a keverék kutyus utolsó éveiben került egy kaliforniai menhelyre. A papírjai szerint 19 éves kutyának nem sok jövőt jósoltak, holott Ace korát meghazudtoló formában volt. Szerencsétlenségére éppen ebben az időben elkezdtek tombolni a kaliforniai erdőtüzek, így nemhogy örökbefogadásra nem gondoltak az emberek, de mindenki menekült a környékről. A menhelyet is ki kellett üríteni, így Ace-t egy másik államban lévő, SPCA állatotthonba szállították.

A felmentő sereg hamar megérkezett

Amikor Bonnie, egy kedves idős hölgy megtudta, hogy egy ilyen idős kutya érkezett a menhelyre, azonnal elment meglátogatni. Meglepetésére Ace energikus és jókedvű volt, Bonnie pedig tudta, bármit megtenne, hogy utolsó éveit, vagy talán hónapjait ne egy menhelyen töltse. Magához vette ideiglenes befogadóként és vállalta, hogy addig maradhat nála, amíg nem találnak számára végleges gazdát. Bonnie két kutyájával fogadta házában Ace-t, aki azonnal összebarátkozott négylábú ideiglenes családtagjaival és próbált beilleszkedni.

Bohókás öregúr

Ace egyre jobban kezdett feloldódni új környezetében. Ideiglenes gazdája nem győzte csodálni energiáját és jókedvét, hiszen egy ilyen idős kutyától ez nem megszokott viselkedés. Imád játszani, sétánál mindig ő megy legelöl és még simán futásnak ered, ha valami izgalmas dolog ígérkezik. A szájürege azonban olyan rossz állapotban volt, hogy műtéti úton kellett helyretenni a rossz fogak okozta gyulladást. Több fogát is eltávolították, a gyógyulás pedig hetekig tartott.

Ez idő alatt még közelebb került ideiglenes befogadójához. Miután felépült és a szervezet örökbe adhatóvá nyilvánította, elkezdték hirdetni a kutyát közösségi felületeiken. Ace-re több mint hatvan jelentkező volt. Bonnie ekkor azonban kétségbe esett és már nem akarta elengedni ezt a bohókás öregurat. Végül pedig úgy döntött, örökbe fogadja.  Így lehet csak teljesen biztos abban, hogy Ace utolsó napjait boldogan éli le.

Bohata Krisztina

(Kutyabrát.hu)

Forrás: iheartdogs.com, TheDodo

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...