Saját KB bal
Saját KB jobb

Lehet-e egyszerre hatékony és természetes a fogápolás? – Tippek fogkő és rossz lehelet ellen

Kedvenceink szájában sok milliárd baktérium él. A fogak és a száj egészségének megőrzése a mindennapi ápolási feladatok közé tartozik, és ha ezt mellőzzük, rövid időn belül számtalan kellemetlenséget okozhatunk háziállatunknak. Bundásaink fogsorának és szájüregének egészségéért némi odafigyeléssel sokat tehetünk, ráadásul segítségül választhatunk természetes alternatívát is.

10-ből 8 kutyának 3 éves korára már fogköve van *

A szájban élő baktériumok önmagukban nem jelentenek különösebb veszélyt kedvencünkre, azonban, ha a kialakult fogkövet fogínygyulladás követi, azok bejuthatnak a véráramba, komoly egészségügyi problémákat okozva ezzel. A fogkő érdes felületén ugyanis a baktériumok ideális otthonra lelhetnek, könnyedén megtapadnak.

*Az Amerikai Állatorvosi és Fogorvosi Társaság (AVDS) által készített tanulmány szerint

Hogyan ismerjük fel a fogkövet?

A fogkő szilárd sárgás vagy barnás lerakódás a fog felületén, amit sem öblítéssel, sem fogmosással nem tudunk eltávolítani. Hogy búcsút mondhassunk neki, az esetek nagy részében állatorvosunkhoz kell forduljunk.

A fogkövet valójában a lepedékben lerakódott nyálban lévő sók alkotják, amik egy idő után megkeményednek. A fogkő még nem elegendő a gyulladások kialakulásához, az azon megtapadt baktériumok azonban annál inkább. A baktériumok a vérbe jutva károsíthatják az állat belső szerveit.

Hol alakul ki a fogkő, és hogyan szabadulhatunk meg tőle?

A leginkább érintett területek az alsó állkapocs metszőfogainak belső oldala, illetve a felső állkapocs szemfogai és őrlőfogai. A fogkő következtében fogágybetegség (azaz parodontitis) alakulhat ki, ami akár komoly fájdalmakkal, és a fogak elvesztésével járhat.

Az állatorvos kaparással, vagy ultrahang segítségével távolítja el a fogkövet, amely sok esetben az állat altatásával jár. Ez persze amellett, hogy még egy egészséges szervezet számára is igen megterhelő, kockázati tényező is egyben.

Mi a helyzet a kellemetlen lehelettel?

A rossz leheletet leggyakrabban a lepedékben vagy fogkőben megtelepedett baktériumok okozzák, így fennálló vagy kezdődő betegséget is jelezhet. A rossz lehelet nem természetes, nem kell beletörődnünk. Megfelelő ápolással hamar búcsút inthetünk neki.

Hatékonyan a fogkő és rossz lehelet ellen

A PLATINUM Oral Clean + Care 100%-ban természetes összetevőkkel, hatékonyan távolítja el a fogkövet és előzi meg annak kialakulását, ezzel együtt pedig megszünteti a rossz lehelet is.

Természetes citrusmag kivonatának köszönhetően oldja a lerakodótt baktériumréteget a fogzománc károsítása nélkül. A természetes összetevők behatolnak a fogínytasakok mélyére és megszüntetik a fogínygyulladást, aminek következtében néhány napon belül a rossz lehelet is eltűnik. Megelőzési céllal alkalmazva védi a fogakat és megakadályozza a lepedék lerakódását, ezáltal a fogkő kialakulását.

oral clean

Az Oral Clean + Care termékcsalád kutyáknál és macskáknál egyaránt alkalmazható. A termékek megvásárolhatók a PLATINUM webáruházban: fogápoló kutyáknak és macskáknak.

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...