Saját KB bal
Saját KB jobb

Mutasd a pólóddal, hogy milyen laza vagy!

Mindenki ismeri a “Keep calm” és társai pólókat, bögréket, táskákat, amelyekkel bizony elég menőnek számítunk manapság. A lazaság életérzése szinte sugározza a külvilág felé, hogy már semmire sem érdemes ráparázni. Pont ezért szeretjük annyira ezt a stílust.

A következő pár sorban most elhoztuk neked a legkülönlegesebb pólókat, amelyek bizony nem teremnek minden bokorban. Csak nyugi, nem fog sokáig tartani!

Honnan is ered ez a “Keep calm” őrület?

A “Keep calm” és a “Carry on” Anglia kultikus szlogenjei lettek, s bármerre is nézünk, hazánkban is találkozhatunk velük. A PólóVerzum “Csak nyugi” pólói között még egy-két egyedi darab is megtalálható. 

Sokan nem is gondolnák, de bizony a brit történelem teremtette meg számunkra ezt a csodás életérzést. Ahhoz, hogy felfedezzük, mi hívta életre a frappáns kis szójátékokat, egészen a II. világháborúig, 1939-ig kell visszamennünk.

Ezek ugyanis akkoriban motivációs plakátok voltak, s a céljuk a légitámadásokkal riogatott lakosság hangulatának helyreállítása volt. Azt mondják, azért robbantak be ennyire a köztudatba ezek a mini kampányszlogenek, mert ez egy tökéletesen inspiráló üzenet volt az óriási krízisidőszakban.

Persze valljuk be, a divatipart nem az üzenet mélysége, sokkal inkább az üzleti lehetősége motiválta abban, hogy minél különlegesebb termékeket gyártson. Ráadásul a leghíresebb mémek is ezek közreműködésével születtek.

Milyen az, aki a Keep calm elv szerint él?

A “Keep calm” vagy ahogy magyarul ismerjük, a “Csak nyugi!” életérzést sokan igyekeznek elsajátítani. Miért? Mert manapság nem menő befeszülni! Azonban érdemes megvizsgálni a mögöttes tartalmat is. Valóban ezen kifejezés szerint élünk vagy csak azért hordunk egy ilyen feliratos pólót, mert az divatos? Nem mindegy! 

Az életmódguruk kész filozófiát építettek a szlogen köré, de sokan csak a stílusosossággal azonosítják azt. Ha pedig divat, akkor muszáj megvizsgálnunk, hogy milyen az idei “Csak nyugi!” kínálat.

Legyünk lazák!

Habár a “Csak nyugi” pólót hordó emberek többsége a laza attitűddel állíthatók párhuzamba, mégis ezen darabok között is találhatunk személyre szabott modelleket.

A kifejezés után állhat a “Kamionos vagyok!”, a “Dietetikus vagyok!”, a “Vadász vagyok!”, az “Ügyvéd vagyok!” és a “Tanár vagyok!” felirat is. Kedvünkre sorolhatnánk a jobbnál jobb szakmákat, hiszen szinte mindegyikhez készítenek olyan pólót, amiben a dolgozók nagyon lazának tűnhetnek.

Éppen ezért nem szabad kizárni ezeket a darabokat az ajándék ötletek köréből sem. Viccesek, frappánsak, és jól tükrözik az adott egyén személyiségét, életvitelét. Látod? Szóval csak nyugi, te is megtaláltad a tökéletes meglepetést!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...